Besøgende hærger Danmark i Minecraft

Den version af Danmark, som Geodatastyrelsen har lavet til Minecraft, hærges med dynamit og af oversvømmelser.

Den version af Danmark, som Geodatastyrelsen har lavet til spillet Minceraft, er udsat for vandalers hærgen. (Foto: Geodatastyrelsen)

Danmark er under angreb. Men dynamit og stormflod.

Altså det Danmark, som man kan besøge i computerspillet Minecraft.

Geodatastyrelsen gik tordag aften online med en nøjagtig kopi af Danmark, som man som computerspiller i Minecraft kan bevæge sig rundt. Op imod 10.000 spillere har foreløbig besøgt Minecraft-Danmark hos Geodatastyrelsen - men det er ikke dem alle, der opfører sig ordentligt.

- Faktisk har der været temmelig mange inde og hærge, siger Simon Kokkendorff, der sammen med Thorbjørn Nielsen står bag Geodatastyrelsens projekt med at skabe en version af Danmark til Minecraft.

Hærgningen af Minecraft-Danmark foregår med dynamit og oversvømmelser, fortæller Simon Kokkendorf.

- Folk springer ting i luften med dynamit i minevogne og smider vand ud fra flere hundrede meters højde.

Blandt andet Amalienborg har været udsat for Minecraft-vandalernes hærgen. (Foto: Geodatastyrelsen)

Geodatastyrelsen havde gjort det umuligt at sprænge ting i luften i spillet, men havde overset muligheden for at bruge dynamit i minevogne.

Stor interesse har lagt servere ned

For øjeblikket kan der dog ikke komme flere vandaler ind og hærge i den danske Minecraft-verden - for Geodatastyrelsen oplever så stor interesse, at deres servere for øjeblikket er ovebelastede og fyldte.

- Vi startede i går aftes med tre servere, som hurtigt blev overbelastede. I dag har vi åbnet tre mere, og de er også fyldt, siger Simon Kokkendorff fredag.

Historien om, at Geodatastyrelsen har skabt en 1:1-udgave af Danmark, er fortalt af flere internationale medier, og det har måske pustet til interessen.

- Der er jo nok nogle brugere udefra også, siger Simon Kokkendorff.

Blandt andet Amalienborg har været udsat for Minecraft-vandalernes hærgen. (Foto: Geodatastyrelsen)

Geodatastyrelsen har som et forsøg stillet deres Minecraft-version af Danmark til rådighed på egne servere, men ideen fra Geodatastyrelsen er egentlig, at brugerne selv skal hente deres egne kopier af Danmark.