Bestilling i lejemordssag: 'Vigtigt at det dumme svin bliver slået ihjel'

58-årig italiensk kvinde fra Hellerup betalte 29.300 kroner for lejemord, mener anklageren.

I dag sidder en 58-årig kvinde på anklagebænken i Retten i Lyngby - tiltalt for drabsforsøg ved bestilling og betaling af et lejemord på nettet. (Foto: Martin FŠlt © Dr)

Det er italienske myndigheder, som i foråret 2017 gør dansk politi opmærksom på, at en italiensk kvinde med bopæl i Hellerup ved København har bestilt et lejemord.

Det fortæller anklager Kenn Jørgensen i dag i retten, hvor sagen mod den 58-årige kvinde er begyndt.

Hun er tiltalt for forsøg på manddrab ved at have bestilt et lejemord over det mørke internet og betalt for det i bitcoins. Selv nægter hun sig skyldig i drabsforsøg.

I retten kommer det frem, at det var en italiensk mand – faktisk en politimand - med bopæl i Italien, som ifølge anklageren skulle dræbes.

Den tiltalte kvinde fortæller i retten, at hun i dag er kæreste med den mand, som hun er tiltalt for at have bestilt et lejemord på.

- Han bor hjemme hos mig lige nu og glæder sig til at se mig, siger kvinden i retten.

Hun fortæller, at deres forhold er meget forskelligt fra danske forhold.

- Vores forhold er meget specielt. Det er meget anderledes end forhold set med danske øjne, for vi er begge syditalienere. Når man skændes, så skændes man meget, men så får man det hele ud, og så slutter man fred, lyder det fra kvinden i retten.

Sagen om lejemord

En 58-årig kvinde er tiltalt for forsøg på manddrab ved at have bestilt et lejemord over internettet og betalt for det.

Lejemordet er aldrig blevet udført.

Forsøg på manddrab - straffelovens paragraf 237 - kan give mellem fem års fængsel og livstid.

Syv vidner har afgivet forklaring i sagen - heriblandt den forurettede, som kvinden er kæreste med i dag. Også en it-ingeniør er blevet afhørt.

Der forventes dom i sagen 15. december.

'Vigtigt at det dumme svin bliver slået ihjel'

Det er den 28. og 29. marts i år, at de italienske myndigheder henvender sig til de danske myndigheder med oplysninger om, at den tiltalte kan have noget med bestillingen af lejemordet at gøre.

Det fortæller anklager Kenn Jørgensen.

De italienske myndigheder har nemlig opdaget bestillingen, hvor der er navn, adresse, foto og en længere beskrivelse af, hvordan lejemordet skal ske.

Bestillingen på lejemordet, dateret 12. marts i år, er blevet vist i retten. Her står der blandt andet:

” Det er meget vigtigt, at det dumme svin bliver slået ihjel i første forsøg.”

Derfor henvender de italienske myndigheder sig til manden, som lejemordsbestillingen vedrører.

Ifølge anklager Kenn Jørgensen kan manden fortælle de italienske myndigheder, at det billede, som myndighederne har, er taget sammen med den tiltalte kvinde, og at kvinden har billedet i sin besiddelse.

De informationer overbringer italienske myndigheder til dansk politi, som den 30. marts anholder kvinden. Dagen efter bliver hun varetægtsfængslet – det har hun været frem til nu, hvor sagen er begyndt.

Finder link til netside, kode og brugernavn hos kvinden

Under anholdelsen beslaglægger politiet kvindens computer, telefon og håndskrevne sedler.

På en håndskrevet seddel, fundet på kvindens natbord, fremgår en adresse, der ifølge anklageren fører direkte til den hjemmeside, hvor bestillingen af lejemordet ske.

Det er forsvarer Mie Sønder Koch dog uenig i. Hun mener, at adressen skal rettes til, før den fører til hjemmesiden på det mørke internet.

Øverst på den håndskrevne seddel står der ”mr. Right”, hvilket, anklageren mener, er det brugernavn, som blev brugt ved bestillingen af lejemordet. Der står også et password på sedlen, som giver adgang til hjemmesiden på det mørke internet.

På tiltaltes telefon finder politiet ifølge anklageren en samtale over Whatsapp med en person, der sælger bitcoins, som er ført omkring tidspunktet for bestillingen af lejemordet. Politiet finder også en app, som styrer bitcoinoverførsler.

Anklager Kenn Jørgensen mener, at der er beviser for, at kvinden har betalt for at få lejemordet udført.

I alt har kvinden ifølge anklageren overført 29.300 kroner for lejemordet, hvilket er sket ved overførsel af 4,1 bitcoin, der på daværende tidspunkt hver er cirka 1.000 dollars værd.

På computeren finder politiet også en mappe med billeder af den mand, som ifølge anklageskriftet skulle myrdes. To af billederne er ifølge anklager Kenn Jørgensen de samme, som er oploadet i forbindelse med bestillingen af lejemordet.

Tidligere har der været navneforbud i sagen, men det har retten ophævet i dag.

I dag fortsætter den tiltalte med at afgive forklaring. I morgen skal den forurettede afgive forklaring, ligesom flere andre vinder skal det. Der forventes dom 15. december.