Bestyrelse på Gribskolen støtter nej til julegudstjeneste

På ekstraordinært møde har skolebestyrelse på Gribskolen besluttet at bakke ledelsen op.

Skolebestyrelsen på Gribskolen i Græsted står bag skoleledelsens beslutning om at droppe den årlige julegudstjeneste. (Foto: © Torben Christensen /Scanpix, Claus Fisker/Scanpix)

Skolebestyrelsen på Gribskolen i Græsted står bag skolens beslutning om at droppe den årlige julegudstjeneste.

- Skolebestyrelsen har tillid til, at skolens ledelse og medarbejdere træffer de beslutninger, der skaber størst mulig værdi for eleverne, er meldingen efter et skolebestyrelsesmøde.

- Derfor bakker bestyrelsen op omkring skolens beslutning og ønske om at skabe nye traditioner, som inddrager børn og unge og skaber fællesskaber på tværs af årgangene.

- Vi ser stor værdi i stærke børnefællesskaber, der opstår og styrkes, når børn laver noget sammen. For os handler det om at skabe rum for det, der binder eleverne sammen, står der i meddelelsen fra skolebestyrelsen.

Det har vakt meget debat, at skolen har valgt at droppe julegudstjenesten i den lokale kirke.

Også blandt skolens tidligere elever har beslutningen skabt furore.

En af de mere prominente, tidligere elever, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skrev på Facebook.

- Var ellers i gang med at skrive et indslag i min Some-julekalender fra barndommens folkeskole i Græsted, hvor jeg gik fra 1. til 9. klasse - og så ser jeg det her! Det er en ommer!

Gribskovs kommende borgmester, Anders Gerner Frost (Nytgribskov), har sagt, at skolen selv beslutter, hvordan den markerer juleafslutningen.

/ritzau/