Bestyrelsesformand: I orden at skære 10-12 procent af DR

Michael Christiansen mener, at politikere kan skære i DR på samme måde som sker med andre kulturinstitutioner.

- Vi har været fritaget indtil nu, og hvis man synes, at det bør vi ikke være, så vil jeg være den første til at sige, det kan jeg godt have en vis forståelse for, siger Michael Christiansen. (arkivfoto) (Foto: © ERik Refner, Scanpix)

Mens regeringen lægger sidste hånd på sit udspil til et nyt medieforlig, kommer DR-formand Michael Christiansen nu regeringens planer om millionbesparelser i møde, skriver Politiken.

Regeringen har ikke lagt sig endelig fast på, hvor meget man vil skære i DR, men flere partier peger på, at besparelser på 12,5 procent af statsradiofoniens samlede budget er et godt bud.

Og det niveau er både rimeligt og realistisk, siger Michael Christiansen.

- Det er sådan i størrelsesordenen af, hvad andre kulturinstitutioner må spare i disse år. Hvis man over 4 til 5 år skal spare 10 til 12 procent, så er det jo, hvad Nationalmuseet og Det Kongelige Teater skal spare.

- Det er da i orden, hvis man synes, vi skal i samme bås som andre kulturinstitutioner. Vi er jo en kulturinstitution, siger han til Politiken.

Og det ville I godt kunne håndtere?

- Ja, det vil vi også kunne. to procent om året er noget, som alle statslige institutioner i øjeblikket skal spare.

- Vi har været fritaget indtil nu, og hvis man synes, at det bør vi ikke være, så vil jeg være den første til at sige, det kan jeg godt have en vis forståelse for, siger Michael Christiansen.

Han har tidligere i skarpe vendinger advaret mod store besparelser.

/ DR Nyheder /