Bestyrelsesmedlem om Eurovision-regning: Hensigterne var reelle

Den tidligere bestyrelse i Wonderful Copenhagen kan blive draget til ansvar for det skandaleramte Eurovision.

Tidligere bestyrelsesmedlem i Wonderful Copenhagen mener, det er synd, hvis nogle af medlemmerne skal betale en erstatning. (Foto: PR Radikale Venstre © PR)

Medlemmer af den tidligere bestyrelse i Wonderful Copenhagen kan blive draget til ansvar for de store budgetoverskridelser, som Eurovision i 2014 endte med at skabe.

Det fremgår af en såkaldt agterskrivelse fra Erhvervsstyrelsen. Men ingen af bestyrelsesmedlemmerne havde personlig gavn af det, der skete, påpeger Morten Jung, der selv sad i bestyrelsen.

- Man har et ansvar som bestyrelsesmedlem, og det må man tage på sig. Men det er vigtigt at sige, at der ikke var nogen af de øvrige bestyrelsesmedlemmer, som traf beslutninger for egne vindings skyld, siger han.

- Der var ingen, der havde ureelle hensigter. Jeg synes, det er synd for dem, siger Jung, der til daglig er 1. viceborgmester på Frederiksberg for Det Radikale Venstre.

Stemte imod lån

Morten Jung kan som et af tre tidligere bestyrelsesmedlemmer ikke blive draget personlig ansvarlig, fremgår det af agterskrivelsen.

Det skyldes, at han på et ekstraordinært bestyrelsesmøde stemte imod, at Wonderful Copenhagen skulle dække underskuddet i det projektselskab, som var blevet oprettet for at afvikle Eurovision.

Ritzau har været i kontakt med flere af de øvrige bestyrelsesmedlemmer, men ingen af dem har ønsket at udtale sig.

Det samlede tab for Wonderful Copenhagen, som Erhvervsstyrelsen vurderer, at den gamle bestyrelse og ledelse kan blive holdt ansvarlig for, er på 46 millioner kroner. De kan dog formentlig ikke komme til at skulle betale det hele.

/ritzau/