Betalte 15.000 kroner for at møde Obama: Sindssygt inspirerende

IT-direktør Søren Joensen var en af de nordjyder, der gladeligt betalte for et møde med tidligere præsident Barack Obama.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama lagde lørdag eftermiddag sin vej forbi Aalborg, da han foran omkring 1.300 gæster i Musikkens Hus gav et foredrag om leder- og entreprenørskab.

IT-direktør Søren Joensen var en af de heldige, der fik godt en time i audiens med USA’s præsident fra 2009 til 2017.

Pris? 15.000 kroner. Men så fulgte der også en selfie med Obama med oveni.

- Jeg kører ikke på motorcykel eller spiller golf, jeg bruger pengene på at sige hej til Obama i stedet for. Det var megafedt, siger Søren Joensen, da DR Nyheder fanger ham umiddelbart efter mødet med Barack Obama.

Barack Obama giver en dansk betjent en 'håndkartoffel', da han ankommer til Musikkens Hus i Aalborg. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Obama er jo bare en fantastisk leder, som er sindssygt inspirerende, siger Søren Joensen, der føler, at han fik fuld valuta for pengene.

- Fuldkommen. Jeg synes, han var empatisk og sympatisk. Og jeg synes, han kom med nogle rigtig gode historier og også nogle fede jokes.

Inspirerede de unge

Den 19-årige HHX-studerende Cecilie Søborg havde også billet til arrangementet, men havde ikke sat SU-budgettet for de næste mange måneder over styr for at se USA’s 44. præsident i levende live.

Spar Nord Fonden købte inden foredraget nogle af de billetter, som arrangørerne ikke fik afsat, og tildelte dem via lodtrækning til unge studerende, der har ydet en ekstra indsats på deres uddannelse.

Det har Cecilie Søborg, der sidder i elevrådet ved Erhvervsskolerne i Aars.

- Det var en kæmpestor oplevelse. Jeg er virkelig taknemmelig for, at jeg kunne komme ind og opleve det, siger Cecilie Søborg, der ikke fik mulighed for et billede med Barack Obama, men alligevel forlader Musikkens Hus med en masse i bagagen.

- Rigtig meget. Især da han taler til os unge om, at vi bare skal drømme stort, altid være glade og positive og være så brugelige, som vi kan være.