Betinget fængsel for dødsfald efter salg af ulovlige krysantemumbomber

En 30-årig mand er blevet idømt 6 måneders fængsel efter at have solgt ulovlige krysantemumbomber. Kun én måned skal afsones.

Tre mænd mistede livet forrige nytårsaften. Her har pårørende og venner lagt blomster ved det ene ulykkessted på Andedamsvej i Skjellerup ved Hobro. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Tre mistede livet forrige nytår efter at have købt ulovlige krysantemumbomber hos en mand, som i dag er idømt fængsel for salg af bomberne.

Den 30-årig mand fra Hobro, kaldet den hovedtiltalte, er ved Retten i Aalborg dømt for for uagtsomt manddrab og legemsbeskadigelse fordi han solgte ulovlige krysantemumbomberne forrige nytårsaften, der endte med at koste tre personer livet.

Han er idømt fem måneders betinget fængsel, 30 dages ubetinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste.

En anden tiltalt i sagen er idømt 20 dages betinget fængsel.

Begge mænd nægtede sig skyldige.

Flere vidner har fortalt, hvordan de afdøde var taget ned på et værksted nytårsaftensdag for at fremstille et bomberør, der kunne passe til bomben, som de havde købt af den tiltalte.

To venner sprang i luften i Skellerup i Hobro, da de antændte krysantemumbomben, og ikke langt derfra - i Assens ved Mariager - omkom en 37-årig familiefar ved en lignende ulykke.

Desuden blev to hårdt kvæstet. Storebroren til en af de dræbte mistede det venstre øje og en kammerat mistede begge øjne.

/DR Nyheder/

Tre mistede livet forrige nytår efter at have købt ulovlige krysantemumbomber hos en mand, som i dag er idømt fængsel for salg af bomberne.

Opslået af DR Nyheder på 9. februar 2016