Betjent dømt for at true sig til sex med prostitueret

Ifølge advokaten for den dømte, 55-årige politimand bliver dommen anket på stedet.

- Den 55-årige betjent i under hele sagen nægtet sig skyldig. (Arkiv) (Foto: Jakob Andresen © DR København)

En politimand fra Midt- og Vestjyllands Politi er idømt otte måneders fængsel for at true sig til sex med en prostitueret. Betjenten skal også betale 40.000 kroner i erstatning til kvinden, oplyser Retten i Viborg onsdag.

Dommen kommer meget bag på betjenten og hans forsvarer Mette Grith Stage.

- Der er tale om påstand mod påstand, og det kommer bag på mig, at de tilsyneladende vælger at lægge afgørende vægt på vidnets forklaring frem for min klients, siger Mette Grith Stage.

- Jeg har lige meddelt min klient resultatet, og han er dybt rystet. Dommen bliver anket på stedet til frifindelse, fortæller hun.

Truede med fængsel

Den 55-årige politimand var anklaget for i november 2011 at true sig til samleje og andet seksuelt forhold med en prostitueret.

Truslen består ifølge anklageskriftet af frihedsberøvelse eller ved at fortælle om et strafbart forhold, som betjenten tidligere havde givet den prostituerede en bøde for.

Betjenten skulle have sagt, at han ville have det gratis, fordi han ville hjælpe hende med sagen, lyder det i anklageskriftet.

De seksuelle ydelser uden betaling skulle også have fundet sted i december 2011 og 2012 og januar 2013.

Derudover var betjenten tiltalt for at forsøge at tvinge sig til samleje eller andet seksuelt forhold med den prostituerede i en bil i foråret 2012.

Fritaget for tjeneste

Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, startede efterforskningen på baggrund af en anmeldelse af, at en kvinde fra prostitutionsmiljøet var blevet seksuelt udnyttet af en politimand.

Den pågældende kvinde afgav forklaring til klagemyndigheden, hvis opgave det er at undersøge klager over politiet.

Kvinden oplyste blandt andet, at politimanden i flere tilfælde havde henvendt sig på den klinik, hvor hun arbejdede som prostitueret.

Politimanden var fritaget for tjeneste, mens sagen blev efterforsket og kørte ved retten.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig. Han skal betale sagens omkostninger.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk