Betjent finder mobiltelefon hos sigtet i terrorsag

Efter DR-afsløring: Kriminalforsorgen har fundet en mobiltelefon i 19-årigs celle, oplyser justitsministeren.

En 19-årig mand har angiveligt været på nettet fra sin fængselscelle gennem en længere periode. Manden er sigtet i sagen om terrorattentatet i København for et år siden. (Foto: Uffe Weng © Scanpix)

Kriminalforsorgens betjente har fundet den mobiltelefon, som en 19-årig varetægtsfængslet mand angiveligt har brugt til at opdatere sine profiler på de sociale medier med.

Efter DR Nyheder i går aftes kunne fortælle, hvordan den 19-årige mand, der er sigtet for at bistå Omar el-Hussein i terrorsagen, angiveligt lavede opdateringer på Facebook, bad justitsminister Søren Pind (V) i går aftes om, at der blev gennemført en grundig undersøgelse af sagen.

En hundefører fra Kriminalforsorgen fandt i nat den mobiltelefon, som den terrorsigtede mand skal have brugt til at gå på nettet og kommunikere med omverdenen.

- Aktionen resulterede i, at man fandt en mobiltelefon i hans celle. Den indsatte flyttes nu til et andet arresthus, og opmærksomheden på de andre, der er fængslet i forbindelse med terrorsagen, skærpes, skriver Søren Pind på sin Facebookprofil.

Siden februar har en 19-årig mand sammen med fire andre været fængslet og sigtet i en af de største og vigtigste sager i nyere dansk retshistorie - terrorattentatet i København der kostede to mennesker livet.

Facebook-profil fjernet

Søren Pind har, siden DR omtalte episoden i går aftes, haft stort fokus på sagen og blandt andet nævnt muligheden for at blokere mobilsignaler i de danske fængsler. Han understreger, at mobiltelefoner fortsat er et indsatsområde for ham.

- Jeg har stort fokus på indsatsen mod ulovlig besiddelse af mobiltelefoner i fængsler. Det her forløb bekræfter mig i, at det er helt nødvendigt, at vi styrker indsatsen, skriver han.

Siden DR's omtale af sagen i går aftes er den terrorsigtedes profil på Facebook blevet fjernet, ligesom der er slettet adskillige billeder fra hans instagram-profil. Hvorvidt det er den 19-årige mand selv, der har fjernet profil og billeder, vides dog ikke.

I går kom det frem, at der gennem et stykke tid har været aktivitet på en af de fem terrorsigtedes profiler på de...

Posted by Søren Pind on Friday, January 8, 2016

Opdateret klokken 18.54 med præcisering: Vi skrev tidligere, at den 19-årige mand er "terrorsigtet". Det er upræcist. Manden er sigtet for medvirken til drab ved at have skaffet mindst én kniv og en skudsikker vest, som Omar El-Hussein bar, da han blev dræbt af politiet tidligt om morgenen den 15. februar 2015.