Betjent frifundet i Ølby-sag

Den betjent som i november sidste år skød og dræbte en ung mand, der var i gang med at røve DSB-kiosken på Ølby station og skød og sårede en tilfældig forbipasserende er blevet frikendt.

En betjent gjorde ikke noget forkert da han trak sin pistol ogaffyrede fire skud da han i november sidste år, tilfældigvis blevinvolveret i et røveri mod DSB-kiosken på Ølby station. Et afskuddene ramte en af røverne han døde senere af sin skade, et andetsårede en tilfældigt forbipasserende.

Dommen var ikke enstemmig. En af dommerne i domsmandsrettenville have betjenten dømt for groft legemsangreb, mens de to andregik ind for frifindelse.

Røverne var maskerede

De to dommere, der stemte for frifindelse, lægger vægt på, atrøverne var maskerede, og at den ene optrådte stærkt kommanderende.Derfor havde kriminalassistenten grund til at frygte, at de tre varbevæbnede.

Desuden reagerede røverne ikke på betjentens ordrer om at læggesig ned, hvis de ville undgå, at han affyrede sittjenestevåben.

Endelig havde politimanden ikke tid til at afgive varselsskud,slår retten fast.

Hans handling gik dermed ikke ud over, hvad der var nødvendigtog forsvarligt i situationen, konkluderer retten.

Tiltalt for tre forhold

Betjenten var tiltalt for tiltalt for Vold med døden til følge,fordi det skud der ramte den 17-årige Carl Rune Henriksen der varmed i røveriet, ikke var øjeblikkeligt dræbende.

Han var også tiltalt for grov og farlig vold, fordi han skød ogsårede en tilfældigt forbipasserende 16-årige.

Endelig var han tiltalt for forvoldelse af nærliggende fare forandres liv fordi han skød hen over hovedet på en af de andrerøvere, som lå på gulvet.

I retten har betjenten hele tiden fastholdt, at han er ked af atdet gik som det gjorde, men at han vil handle på samme igen, hvishan kommer i samme situation.

FacebookTwitter