Betjent i fængsel for vold mod indsat

Betjent fra Station City i København idømt 60 dages fængsel for vold mod præsidenten for indvandrerbanden Black Cobras, der var indsat i detentionen. Betjenten ankede på stedet.

En betjent fra Station City er idømt 60 dages fængsel for vold mod en indsat i detentionen. (© DR)

En 32-årig betjent fra Station City på Halmtorvet i København er ved Københavns Byret idømt 60 dages ubetinget fængsel for vold mod en anholdt, som var anbragt i detentionen.

Offeret var præsidenten for indvandrerbanden Black Cobras. Han var tidligere på aftenen blev anholdt på et diskotek i København.

Anmeldt af sine kolleger

Den 32-årige betjent var tiltalt for i slutningen af april at have taget fat om halsen på den anholdte og trukket ham ned ad en 18 meter lang gang. Efter at have trukket manden ned ad gangen sparkede betjenten ham to gange bagi.

Betjentens opførsel blev anmeldt af hans egne kolleger.

I retten fortalte betjenten, at den anholdte rocker pustede sig op og i det hele taget gjorde alt, hvad han kunne for at provokere. Blandt andet stillede han sig med hænderne bag nakken og tissede over det hele.

Gået langt over stregen

- Så jeg løftede benet op for at forhindre ham i at vende sig. Samtidig lagde jeg armen om brystet på ham og trak ham ud fra toilettet, sagde den 32-årige.

Retten mente dog, at betjenten var gået langt over stregen.

Betjenten ankede dommen på stedet.

Facebook
Twitter