Betjent mistænkes for at udsætte kollega for hundebid

Politiklagemyndighed har undersøgt sag om hundebid, og sagen ligger nu hos Statsadvokaten.

Statsadvokaten skal nu afgøre, om der skal rejses sag mod en ledende hundefører i Københavns Politis hundesektion (arkivfoto) (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Københavns Politi har anmeldt et bid fra en tjenestehund til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, skriver A4 Arbejdsmiljø.

En ledende hundefører fra Københavns Politis hundesektion mistænkes for i 2018 at have udsat en ung hundefører for straf i form af et overlagt hundebid.

Sagen betragtes som meget alvorlig, da der måske er tale om fysisk afstraffelse af den unge hundefører.

Episoden blev anmeldt som en arbejdsskade, og nu viser det sig, at Københavns Politi fandt episoden så alvorlig, at de anmeldte den til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), viser dokumenter fra Rigspolitiet, som A4 Arbejdsmiljø har fået indsigt i.

I dokumenterne fremgår det, at DUP afsluttede efterforskningen 29. marts 2019, og at Statsadvokaten i København nu skal tage stilling til, om sagen skal have retslige konsekvenser for en betjent i Københavns Politis hundesektion.

Den unge hundefører havde angiveligt sagt en sjov bemærkning til sin ledende kollega i forbindelse med en ordre, han fik fra vedkommende.

Arbejdsmiljørepræsentant og hundefører i sektionen, Claus Nørgaard, har ingen kommentarer til sagen, men han erkender, at tonen i sektionen ofte kan være hård og kontant.

Overlæge Jane Frølund fra Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital kunne i februar til A4 Arbejdsmiljø fortælle, at flere medarbejdere i Københavns Politis hundesektion har været henvist til hende på grund af hårdt, psykisk arbejdsmiljø i sektionen.

Arbejdsmiljøet i Københavns Politis hundesektion har været dårligt på grund af mobning og intimiderende adfærd kollegaer imellem. To ledende medarbejdere er blevet idømt disciplinære bøder, og afdelingen fik i 2016 et påbud af Arbejdstilsynet.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter