Betjent mistede livet i trafikulykke: 25-årig mand fængslet for uagtsomt manddrab

En 25-årige mand er blevet varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger.

Den 35-årige betjent mistede livet i ulykken kort efter midnat. (Foto: © Presse-fotos.dk, Scanpix)

En 25-årig mand er blevet sigtet for uagtsomt manddrab, efter at han kørte galt på Langebro i København kort efter midnat. Han nægter sig skyldig, men ved et grundlovsforhør i dommervagten i København har dommeren besluttet, at han skal sidde varetægtsfængslet de næste fire uger.

Ifølge sigtelsen var det den 25-åriges vanvidskørsel, som natten til i dag kostede en 35-årig politimand livet på Langebro i København.

Anklager Martin Strandby Nielsen læste i dommervagten i Københavns Byret sigtelsen mod den 25-årige mand op.

Manden er mistænkt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder og for i grov kådhed at have udsat andres liv for fare.

Efter at sigtelsen var læst op blev dørene lukket, hvilket betyder, at offentligheden ikke har mulighed for at høre, hvilke beviser der er mod den sigtede.

Både den sigtede og den afdøde er beskyttet af navneforbud, besluttede retten.

35-årig politibetjent var i tjeneste

Ulykken kostede en 35-årig politibetjent livet. Han var i tjeneste, da ulykken skete, men det var en tilfældighed, at han kørte over broen på det pågældende tidspunkt. Kun betjenten kom alvorligt til skade i ulykken, hvor der var seks til syv biler involveret.

Københavns Politi har ikke ønsket at stille op til interview. I en pressemeddelelse har de begrædt tabet af deres kollega.

- Det er en besked, vi alle har modtaget med stor sorg. Han var en vellidt kollega, som efterlader et stort tab hos Københavns Politi. Mine tanker og dybeste medfølelse går til de pårørende, sagde chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

Alle landets politistationer flager i dag på halv til ære for deres dræbte kollega.

Betjentens nærmeste pårørende er underrettet, oplyste politiet tidligere i dag.

Anholdt mand flygtede efter ulykke

Ritzau talte i nat med Københavns Politi, som fortalte, at de kort efter midnat fik en anmeldelse om en trafikulykke på Langebro i retning mod København.

Politiets vagtchef oplyste, at seks til syv biler var involveret. Her bekræftede de ligeledes, at en person havde mistet livet. Ingen andre kom til skade i ulykken.

Vagtchefen oplyste videre, at en person var stukket af fra ulykkesstedet. Politiet anholdt efterfølgende en 25-årig mand, som de formoder er den flygtende mand, og som altså nu er blevet varetægtsfængslet i de næste uger.