Betjent rakte flaske til Rasmus Paludan: Politiet indskærper regler

Betjente må ikke overbringe genstande ved demonstrationer, indskærper Københavns Politi.

I løbet af det seneste år har stifter af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, arrangeret demonstrationer landet over. Politiet har været massivt tilstede. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lederen af partiet Stram Kurs, Rasmus Paludan, fik en hjælpende hånd af en politibetjent, da han afholdt en demonstration ved Amorparken i København den 2. maj.

En betjent fra Københavns Politi rakte således en flaske til Rasmus Paludan.

I en video, der er blevet delt på sociale medier, ser man Stram Kurs-lederen tage imod flasken, hvorefter Paludan siger "det er lampeolie/tændvæske".

Københavns Politi har nu på det sociale medie Twitter offentliggjort en meddelelse, hvor det indskærpes, at betjente ikke må overbringe genstande ved demonstrationer eller gøre andet, der "kan misforstås".

- I forbindelsen med Stram Kurs' demonstration blev der etableret en sikkerhedszone. Det skete for at tilgodese sikkerheden samt muliggøre Rasmus Paludans dialog med de borgere, der ønskede det. I den forbindelse bad en borger en betjent viderebringe en flaske til Rasmus Paludan frem for, at betjenten visiterede borgeren, og derefter overlade det til vedkommende selv at overbringe flasken, skriver Københavns Politi i meddelelsen på Twitter.

Skal fremtræde neutralt

Politiet tilføjer, at "det er imidlertid vigtigt, at politiets fremtræden opleves neutralt og uden stillingtagen til andet end det sikkerhedsmæssige."

- Det er derfor kort tid efter demonstrationen i Amorparken blevet indskærpet, at betjentene ikke skal overbringe genstande eller på anden måde gøre noget i forbindelse med demonstrationer, der kan misforstås, skriver Københavns Politi.

Københavns Politi bekræfter over for DR Nyheder, at de har sendt indskærpelsen ud, men har ingen yderligere kommentarer til sagen.

Det er ikke første gang, at politiet har erkendt en fejlagtig ageren i forbindelse med Rasmus Paludans demonstrationer.

Under en Stram Kurs-demonstration på Nørrebro i starten af maj blev en journalist fra Radio24syv af politiet forhindret i at stille spørgsmål til partilederen på trods af, at andre journalister fik adgang. Efterfølgende kom Københavns Politi med en undskyldning for, at de havde blokeret for journalistens almindelige arbejdsbetingelser.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk