Betjente får kritik af ledelsen: Kørte lovligt gaderæs i Randers

- Det tegner et uheldigt billede af politiet, lyder det fra chefpolitiinspektør.

Betjente får kritik for at have deltaget i lovligt gaderæs. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

En video med to patruljebiler, der kører lovligt gaderæs i Randers lørdag aften, florerer lige nu på de sociale medier.

Blandt andet på journalist Anders Hemmmingsens Instagram-profil, hvor den er vist flere end 150.000 gange.

Men selv om gaderæset på Striben i Randers er lovligt, så er det alligevel uden for skiven, lyder det fra ledelsen i Østjyllands Politi.

- Det er ikke politiets opgave at deltage i den slags arrangementer, og jeg synes, det tegner et uheldigt billede af politiet. Nu er vi i gang med at undersøge, hvordan det er sket, og vi vil indskærpe, at det ikke er den måde, vi skal prioritere vores ressourcer på, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen i en pressemeddelelse, hvor det samtidigt fremgår, at man ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

DR Nyheder har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar fra Striben-Randers. Til Ekstra Bladet oplyser formand Danni Nielsen, at det var de implicerede betjente, som selv spurgte om lov til at køre ræs.

- De kom bare hen og spurgte om de måtte prøve, så sagde jeg ja, og så snakkede vi faktisk ikke mere med dem, skriver han i en besked.

Striben-Randers har også lagt en video op på sin egen Facebook-profil, hvor den er delt næsten 7.000 gange. Videoen er ledsaget med ordene: 'Kæmpe stor respekt til Østjyllands Politi'.

Facebook
Twitter