To betjente ramt af kasteskyts efter skyderi i Aarhus

En knivbevæbnet mand blev i dag skudt af politiet ved en Rasmus Paludan-demonstration. Efterfølgende udbrød der uroligheder i Gellerupparken. To betjente blev ramt af kasteskyts.

Det var denne mand, der fredag eftermiddag blev skudt i benet ved en Rasmus Paludan-demonstration i Aarhus. (Foto: Presse-foto.dk © Scanpix)

En Rasmus Paludan-demonstration i Digterparken i Aarhus udviklede sig i dag højdramatisk, da en 52-årig mand omgik politiets afspærring og trak en kniv.

Manden blev råbt an af politiet, der også afffyrede varsselsskud, men manden nægtede at smide sit våben. Politiet skød ham derefter i benet.

Den 52-årige blev bragt til hospitalet og er uden for livsfare.

Efterfølgende udbrød der uroligheder i Gellerupparken, hvor der blev kastet med sten og affyret fyrværkeri mod politiet.

Det fortæller chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen på et pressemøde foran politigården i Aarhus fredag aften.

- To af vores betjente er blevet ramt af kasteskyts, men kom ikke umiddelbart til skade. Vi har ikke anholdt nogen, men arbejder på at identificere dem, der har kastet med sten eller fyrværkeri, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Skudepisoden skal nu undersøges nærmere

Tidligt fredag aften er der igen ro på i området, men politiet opretholder en stor tilstedeværelse over hele weekenden, oplyser chefpolitiinspektøren.

På et pressemødet blev Klaus Arboe Rasmussen spurgt ind til, om der ikke var andre muligheder for at pacificere den 52-årige end at skyde ham i benet, men det kunne Klaus Arboe Rasmussen ikke at svare på.

- Det skal nu efterforskes og undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, så det vil jeg ikke gå ind i, siger Klaus Arboe Rasmussen, der ikke har noget bud på mandens motiv med at trække en kniv frem ved demonstrationen.