Betjente trak pistoler under Paludan-besøg i Tingbjerg

- Det var selvfølgelig ubehageligt, fortæller Stram Kurs' partileder.

Rasmus Paludan blev i går evakueret fra Tingbjerg. (© Stram Kurs)

Tre betjente trak deres pistoler, da tre mænd løb over mod Stram Kurs' partileder, Rasmus Paludan, under et besøg i københavner-forstaden i aftes.

Det fortæller partilederen til DR Nyheder.

Desuden har partiet lagt en video op sin Facebook-side, der tydeligt viser, at mindst en betjent trækker sit våben.

I videoen ser man, hvordan tre personer - heraf to klædt i mørkt tøj - stormer over vejen og hen mod Rasmus Paludan, der holder kameraet.

- Stop, stop, stop, træk væk, råber politiet til de tre personer, som alle efterkommer betjentenes ordre.

I videoen ser man, hvordan betjenten med det trukne våben straks evakuerer partilederen og fører ham væk.

Paludan: Gik 10 meter og blev angrebet

Rasmus Paludan fortæller til DR Nyheder, at han var i Tingbjerg for at lave en live-video til Facebook..

Han besluttede sig for at gå en tur i området, da der blev spillet meget høj musik, der hvor han optog videoen.

- Jeg nåede at gå cirka 10 meter, og så var der tre maskerede mænd, som løb mod mig - antageligt for at slå mig, siger Rasmus Paludan, der fortæller, at det var her, at betjentene trak deres tjenestepistoler.

To af disse var i civil, mens den sidste var i uniform, fortæller han. Partilederen ønsker ikke at oplyse, om nogle af betjentene i civil er fra Politiets Efterretningstjeneste.

Han vil dog gerne fortælle, hvordan han har det dagen derpå.

- Det var selvfølgelig ubehagelig. Jeg har aldrig prøvet før, at politiet var nødt til at trække deres pistoler, når jeg bliver angrebet. Det er der mig bekendt ikke nogen danske politikere, der har prøvet før, siger Rasmus Paludan.

Københavns Politi har ikke ønsket at stille op til et interview, og har i stedet sendt et skriftligt svar.

- Københavns Politi kan bekræfte, at politipersonale i forbindelse med en hændelse i Tingbjerg i går trak tjenestevåben, uden at sigte på personer. Det er standardprocedure, når personer med ukendte hensigter kommer løbende direkte mod en person, der har personbeskyttelse som følge af et højt trusselsniveau, siger vicepolitiinspektør Michael Vibe Kragh og fortsætter:

- Som i andre sager, hvor en situation udvikler sig pludseligt, og hvor politipersonale må trække våben, vil der nu blive udarbejdet en redegørelse om hændelsen, siger han.

Ingen personer er foreløbigt sigtet i forbindelse med episoden, oplyser politiet. Politiet undersøger, hvorvidt nogle af handlingerne kan løftes til sigtelser.

I første omgang lød det ellers fra politiets vagtchef onsdag aften, at én person var blevet sigtet.

Rettet klokken 11.05: Det er fremgået af artiklen, at der var tale om en demonstration. Det var ikke tilfældet, og derfor er det rettet.

Facebook
Twitter