Bevæbnede bandemedlemmer stopper borgere på gaden på Nørrebro

Det ses blandt andet ved Mjølnerparken, hvor en af grupperingerne i bandekonflikten holder til.

Torsdag foretog politiet blandt andet ransagninger i Mjølnerparken på Nørrebro. (Foto: © Presse-fotos.dk, (c) Scanpix)

Hvis man bor på Nørrebro, så risikerer man at blive holdt nøje øje med af bevæbnede vagtværn, som er en part i den nuværende bandekonflikt i hovedstaden.

Det fremgår af en aktindsigt, som Berlingske har fået fra Københavns Politi, i forbindelse med at politiet har indført visitationszoner i store dele af København.

Nogle oplever nemlig at blive stoppet på gaden og kontrolleret af bandemedlemmer, der optræder som bevæbnede, selvbestaltede vagtværn.

Københavns Politis udlægning bliver bekræftet af boligorganisationen Bo-Vita, der ejer boligerne i det belastede Mjølnerparken.

Her fortæller tryghedschef Eskild Dahl Pedersen, at det særligt er unge mænd med anden etnisk baggrund end dansk, som vagtværnet holder øje med.

- Det sker på Nørrebro, på Indre Nørrebro og i Nordvest. Man ser, at en bil kører op på siden af en anden bil og tjekker, hvem der sidder der, siger tryghedschefen til DR Nyheder.

Ifølge tryghedschef Eskild Dahl Pedersen opstod brugen af de private vagtværn efter et skyderi i Ishøj 15. september, som kostede en person livet.

- Efter skyderiet var de ret synlige, men nu har jeg en fornemmelse af, at efter politiet har lavet de 31 ransagninger, så bliver der lagt en dæmper på det, siger Bo-Vitas tryghedschef.

Herunder kan du se visitationszonen i Nørrebro og Københavns nordvestkvarter.

(© (C) DR Nyheder)

Bandekonflikt mellem tidligere venner

Netop skyderiet i Ishøj er også en af grundene til, at både Københavns Vestegns Politi og Midt- og Vestsjællands Politi har indført visitiationszoner, har DR Nyheder tidligere kunnet berette.

Og ifølge Berlingske er skyderiet også nævnt i Københavns Politis begrundelse for at indføre zoner, hvor folk kan visiteres, uden at man rejser en sigtelse forinden.

Bandekonflikten, som lige nu martrer store dele af Hovedstaden, foregår mellem to grupperinger.

NNV-gruppen, som hører til på netop Nørrebro og i nordvestkvarteret, og Brothas, som fortrinsvis holder til i Hundige.

De to grupperinger har tidligere været samlet under én under navnet Brothas. Uenigheder i gruppen fik i 2018 nogle til at træde ud af banden, hvilket senere førte til dannelsen af NNV-gruppen. Andre fortsatte som Brothas og gik sammen med bandemedlemmer fra den københavnske vestegn.