Bevæbnede mænd hærgede skadestue i Odense

En mand blev mandag både stukket flere gange med kniv og skudt mod i Vollsmose.

(© DR)

Tre betjente måtte trække pistolerne for at få en stor gruppe unge mænd væk fra skadestuen på Odense Universitetshospital i nat.

En mand blev bragt til skadestuen, efter han var blevet tævet, stukket med kniv og skudt ved Vollsmose Torv. Derefter dukkede der 60 til 70 unge mænd op for at få fat på ham.

Bevæbnede med slagvåben raserede skadestuen, fortæller Erik Halkjær, der er vagtchef ved Fyns Politi.

Politi måtte trække pistol


- De har ødelagt en del inventar derude. Billeder fra væggene og vaser på gulvet. En patruljevogn har fået smadret ruden og stukket hul på to dæk. En ambulance har fået smadret forruden, fortæller Erik Halkjær.

- Der var ikke så mange politifolk på det tidspunkt af natten, så mine kolleger har været lidt pressede. Tre måtte trække pistolen. Gruppen valgte så i første omgang at søge udenfor og efterfølgende også at forlade stedet, fortæller Erik Halkjær.

26-årig skudt i ben


Uroen opstod på Vollsmose Torv, hvor en 26-årig mand blev skudt i det ene ben og stukket med kniv i det andet. En 24-årig kammerat var også i farezonen, men han flygtede i bil fra Vollsmose og ramte med bilen en anden 24-årig, og så gik det for alvor op i en spids.

Det er angiveligt grupperinger indenfor det arabiske miljø i Vollsmose, som er på kant med hinanden, og det brød ud i lys lue i forbindelse med fejringen i aftes af den særlige muslimske højtid Eid.

Stabil tilstand


Den 26-årige var på operationsbordet hele natten, men er uden for livsfare og hans tilstand er stabil, oplyser vicepolitikommissær Jack Liedecke