Beviser for flydende vand på Mars

Den amerikanske rumfartsorganisation NASA har beviser for, at der findes flydende vand nær overfladen på Mars. Det styrker muligheden for, at der er - eller har eksisteret - liv på den røde planet.

Den amerikanske rumfartsorganisation NASA har fundet beviserfor, at der er - eller i hvert fald er mulighed for - liv påMars.

På et pressemøde torsdag eftermiddag sagde NASA, aterosionskløfter, kanaler og deltaer fundet på Mars tyder på, at derfindes flydende vand nær overfladen på planeten. Og det styrkermuligheden for, at der er liv på Mars.

Ifølge NASA er det fotos fra rumsonden "Mars global Surveyor",der afslører denne afgørende forudsætning for liv.

Hidtil har forskerne kun kunnet finde dokumentation for, at derer frosset vand på Mars - enten under overfladen eller i drivendeskyer i planetens atmosfære.

Ifølge de oplysninger, der foreløbigt er sluppet ud fra NASA, erdet i kratere i det sydlige højland, det flydende vand erfundet.

Allerede for tre år siden kom der sikre tegn på, at der varflydende vand på Mars. Det var da rumsonden Path Finder landede påplaneten og samlede prøver af støv og krystaller - blandt andet vedhjælp af magneter, som danske forskere havde været stærktinvolveret i udvikligen af.

Forskerne ved allerede, at der er vand på Mars, men at det erfrosset på de to poler - enten dækket som is under overfladen ellerdrivende i små skyer i Mars' atmosfære. Det meste af Mars'overflade er i dag for barskt et miljø til, at der kan findesflydende vand.

Lektor Morten Bo Madsen fra Ørstedlaboratoriet betegneroplysningerne om flydende vand som lovende og som et markant bidragtil afsløringen af, om der er liv andre steder end på jorden.

Facebook
Twitter