Beviser i Lisbet-sagen nok til fængsling

Bjarne Østergaard Madsen stod foran en fængsling for drab, hvis han ikke havde begået selvmord. Det vurderer hans egen forsvarsadvokat.

Havde Bjarne Østergaard Madsen ikke begået selvmord i cellen i Århus Arrest, var han blevet varetægtsfængslet for drabet mod Lisbet Nielsen, vurderer hans forsvarsadvokat. (© DR)

Hvis Bjarne Østergaard Madsen ikke havde taget livet af sig selv i sin celle i Århus Arrest, havde han i dag siddet varetægtsfængslet for drabet mod Lisbet Nielsen.

Sådan lyder vurderingen fra mandens egen forsvarsadvokat, der aldrig nåede at se sin klient.

- Politiet havde materiale i sagen, der normalt er tilstrækkeligt til en varetægtsfængsling. I hvert fald hvis man sammenligner med lignende sager, siger Hans Kjellund.

Han understreger dog, at Bjarne Østergaard Madsen nægtede sig skyldig. Desuden er Danmark et af de lande i Europa, der varetægtsfængsler mest.

- Der skal ikke så tunge beviser til, før politiet har held med at få varetægtsfængslet sigtede i drabssager, mener Hans Kjellund.

Østjyllands Politi har også selv meldt ud, at beviserne var tilstrækkelige til en fængsling.

Var skizofren

Den 42-årige Bjarne Østergaard Madsen hængte sig i sin celle kort før grundlovsforhøret, hvor han skulle forklare retten, hvad han kendte til Lisbet Nielsens forsvinden.

Politiet er siden blevet anmeldt for pligtforsømmelse af landsforeningen KRIM, da manden slet ikke burde have været anbragt i en celle, men et psykiatrisk hospital.

Manden har nemlig tidligere fået stillet en diagnose som skizofren.

Region Midtjylland har igangsat en undersøgelse af forløbet på de afdelinger, hvor Bjarne Østergaard Madsen tidligere har været anbragt og behandlet. Undersøgelsen skal afsløre, om der er begået fejl i systemet og ventes klar på onsdag.

Facebook
Twitter