Bibelpersoner live-tweeter fra påsken

Jomfru Maria, Judas og disciplene tweeter fra påskens begivenheder. Det gør Bibelfortællingen mere nærværende, mener sognepræst.

- Cool! 300+ folk med palmegrene langs vejen. Jesus på æsel :-) Kan ikke vente til påske i Jerusalem. Optur. Peter.Den og lignende beskeder kan man få i påskedagene hvis man er på Twitter. Her vil Jomfru Maria, Judas, Pontius, disciplene Peter og Johannes og en række andre figurer fra Biblen tweete - altså sende beskeder - fra påskens begivenheder. Beskederne kan man så få på sin mobiltelefon og derved følge med "live".

Real-time digital pilgrimsrejse

- Det skal være en slags digital pilgrimsrejse, hvor vi gennem tweets fra forskellige bibelske personer kommer til at leve os ind i påskeberetningen. Der er noget særligt ved at opleve det i real-time, fortæller sognepræst Christian Grund Sørensen, der står bag påskeprojektet.

- Jeg håber, at der er en masse mennesker der får en ny og spændende påskeoplevelse, siger Christian Grund Sørensen, der også er ph.d.-studerende i virtuel kommunikation på Aalborg Universitet.

- Og så er det for at give et spark til folkekirken, som ikke har gjort så meget inden for den genre.

Påsken bliver mere nærværende

Han frygter dog ikke at påskeberetningen bliver for overfladisk - tværtimod bliver det mere nærværende mener han.

- Det at man gennemlever de ting, der leder op til korsfæstelsen langfredag og op til påskemorgen, og det at man får de forskellige perspektiver på det, giver en dybere erkendelse, end hvis man bare hører fortællingen, mener han.

Jesus var for optaget til at tweete

Vælger man at følge @MariaJohanPeter får man dog ikke nogle tweets fra selveste Jesus.

- Det er jo som regel de omkringstående personer der er så optaget af det der sker, at de må dele det med deres venner. Derudover kan jeg ikke sætte mig godt nok ind i Jesus for at kunne lave ordentligt tweets fra ham, forklarer sognepræst Christian Grund Sørensen.

- Og Jesus havde jo også hænderne fulde ved den lejlighed. Når man er ved at blive sat op på et kors, er det svært at komme til tasterne.

Facebook
Twitter