Bil-skeptisk borgmester takker nej til borgmesterbil

Københavns nye teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell, går mod sin forvaltnings anbefaling og takker nej til egen borgmesterbil.

Københavns bil-skeptiske Teknik- og Miljøborgmester, Morten Kabell, har takket nej til at få egen borgmesterbil og vil i stedet primært benytte cykler og elcykler til transport. (© DR)

Københavns nye teknik- og miljøborgmester, Enhedslistens Morten Kabell, siger nej tak til den borgmesterbil, der ellers bliver stillet til rådighed for kommunens borgmestre. Det skriver DR P4 København.

Den bil-skeptiske Morten Kabell har tilbragt den seneste måned i tænkeboks, mens teknik- og Miljøforvaltningen har arbejdet på et notat, der skulle klargøre fordele og ulemper ved brug af borgmesterbil.

Forvaltning anbefaler at beholde bil som supplement

I notatet, som DR P4 København har modtaget, anbefaler forvaltningen borgmesteren at beholde borgmesterbilen som supplement til cykel og kollektiv trafik, men den anbefaling har Morten Kabell altså ikke valgt at følge.

- Jeg har set på min kalender og drøftet situationen med min forvaltning, og jeg kan ikke se, at jeg har behov for en borgmesterbil sådan som verden ser ud, siger Morten Kabell til DR P4 København.

Vil undtagelsesvist benytte tjenestebiler

Mens Teknik- og Miljøborgmesteren primært vil cykle rundt i byen, vil han undtagelsesvist også bruge nogle af forvaltningens tjenestebiler.

- Det er ikke en reserveborgmesterbil, forsikrer Morten Kabell.

- Man vil primært se mig på cykel eller på el-cykel, når jeg skal til møder, hvor det er ufedt at møde frem lidt småsvedt, og så vil man generelt se mig bruge byens kollektive trafik.

Han vil dog ikke holde sig helt fra at køre i bil.

- Forvaltningen har nogle biler, man kan låne i nødstilfælde, men som udgangspunkt er det ikke den måde, jeg kommer rundt i byen på, siger borgmesteren til DR P4 København.