Bilbrande fortsætter: To biler antændt i København

De påsatte bilbrande i København fandt natten til tirsdag sted i byens Nordvestkvarter og på Nørrebro.

Flere andre biler er også blevet brændt, men politiet kan endnu ikke sige, om de også er blevet påsat eller om det er ilden fra de påsatte bilbrande, der har spredt sig. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Der har igen været bilafbrændinger i København natten til tirsdag. Denne gang er det gået ud over seks biler, oplyser Københavns Politi.

Vagtchef Henrik Stormer fortæller, at to biler i Baldersgade på Nørrebro er gået op i røg. Det samme gælder tre biler på Sokkelundsvej i Nordvestkvarter.

- Og så er der endnu en bil på Sokkelundsvej, som er blevet forsøgt brændt af, fortæller Henrik Stormer tirsdag formiddag.

De to gader ligger et par kilometer fra hinanden, så der kan være tale om den samme gerningsmand.

- Vi har to episoder, og begge falder omkring midnat. Der er ikke så langt imellem, så det kan være samme gerningsmand, sagde vagtchef Michael Andersen natten til tirsdag.

De brændte biler vil tirsdag blive undersøgt af politiets teknikere i håbet om at finde spor, der kan føre til en gerningsmand.

Ildspåsættelserne er blot de seneste i en række pyromanbrande mod biler i de københavnske gader, som har stået på siden sidste weekend.

Natten til søndag den 21. august blev der sat ild til 13 biler forskellige steder i København. Den efterfølgende nat gik syv køretøjer op i røg på Christianshavn.

Natten til tirsdag for en uge siden gik det ud over en bil og tre knallerter på Nørrebro, og natten til lørdag blev to personbiler sat i brand på Amager.

Onsdag i sidste uge offentliggjorde Københavns Politi et billede af en mistænkt, som efterfølgende blev anholdt. Det viste sig at være en 21-årig mand, og han blev sigtet for at stå bag en stribe ildspåsættelser.

Torsdag blev manden fremstillet i grundlovsforhør. Her blev han varetægtsfængslet på baggrund af en mistanke om at stå bag to tilfælde af brandstiftelse.

Anklagemyndigheden har sigtet manden for ti bilafbrændinger og yderligere 23 forsøg på at brænde biler af, men retten har altså kun vurderet, at der er en begrundet mistanke mod manden i to af tilfældene.

Den 21-årige mand nægtede sig skyldig alle sigtelser.

Siden fængslingen af manden har der dog været en række tilfælde af bilbrande i København. Det ændrer dog ikke på politiets mistanke mod den 21-årige, fortæller efterforskningsleder Jens Møller.

- Det ligger selvfølgelig fast, at han ikke har begået de forhold, som er sket, mens han har siddet fængslet, men han er fortsat mistænkt for de tidligere forhold, siger Jens Møller.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk