Bilderberg-møde i København: Politi forventer op mod 3.000 demonstranter

Politiet forbereder sig på stor demonstration, når en del af den vestlige verdens magtelite torsdag samles på Hotel Marriot.

Hotel Marriot er spærret af med hegn. Billedet er taget klokken 9 torsdag formiddag. (Foto: Claus Buhr © DR)

Googles bestyrelsesformand, Eric Schmidt, Sveriges udenrigsminister Carl Bildt, USA's tidligere udenrigsminister Henry Kissinger samt danske ledere fra Carslberg, Egmont, Lundbeck og Haldor Topsøe.

Det er bare en håndfuld af de cirka 140 beslutningstagere fra hele verden, som i dag, torsdag, samles i København til et af de meget omdiskuterede Bilderberg-møder.

Møderne er altid omgærdet af konspirationsteorier og ofte udsat for kritik og demonstrationer. Kritikerne er blandt andet utilfredse med, at alt hvad der sker på møderne er tophemmeligt og ikke deles med offentligheden.

- Vi ved, at der kommer en del aktivister - også fra udlandet, fortæller ledende politidirektør hos Københavns Politi, Mogens Lauridsen.

Trækker på engelske erfaringer

Bilderberg-mødet holdes på Hotel Marriot fra torsdag til søndag, og der er varslet demonstrationer på parkeringspladsen over for hotellet alle dage.

Københavns Politi har blandt andet forberedt sig på demonstrationerne ved at tale med engelsk politi, som stod for sikkerheden, da Bilderberg holdt et møde i Watford sidste år.

- De oplyser, at der var 2-3000 demonstranter, da der var flest sidste år, så det, tror vi også, er realistisk, siger Mogens Lauridsen.

Mange "interessante mål"

Selvom der var 2-3000 personer på barrikaderne ved mødet i Watford i England, var der ingen ballade, og det forventer Mogens Lauridsen heller ikke i København.

Men han lægger ikke skjul på, at politiet holder skarpt øje, netop fordi deltagerne er magtfulde personer, som også har mange kritikere.

- Der kommer en række personer, som grundet deres positioner og job kunne være interessante mål. Så derfor har vi et relativt stort sikkerhedsopbud, siger Mogens Lauridsen.

Facebook
Twitter