Bilist var ved at drukne i sin bil på Rovsingsgade

To bilister blev fanget i deres biler i nattens voldsomme skybrud i København, og den ene blev reddet ud i sidste øjeblik.

Biler må flere steder køre igennem store vandmasser, og to bilister blev fanget i deres bil, og måtte derfor have hjælp for at komme ud. (Foto: Jens Astrup © Scanpix)

Nattens voldsomme skybrud i København fik ubehagelige konsekvenser for to bilister, som blev fanget i vandmasserne i hver deres bil. Den ene blev reddet ud i sidste øjeblik på Rovsingsgade på Nørrebro.

- Føreren var simpelthen blevet fanget af vandmasserne i sit køretøj og har ikke kunne komme ud af bilen. Han sad med 112 i telefonen og var bange for at drukne i sin bil. Han blev reddet ud i sidste øjeblik af en overfladeredder fra Københavns Brandvæsen, siger Kristian Næsted, operationschef i Københavns Brandvæsen.

Det samme skete for en bilist, som blev fanget i sin bil af vandmasserne på Lyngbyvej, og måtte reddes af brandvæsnet i Lyngby, siger han.

Kastellet er oversvømmet

Skybruddet betød ekstra travlhed hos brandvæsnet. I alt måtte Københavns Brandvæsen rykke ud 36 gange i løbet af natten, og det var især til meldinger om oversvømmelser.

Blandt andet måtte brandvæsnet komme Forsvaret til undsætning på fæstningsanlægget Kastellet midt i København. Området er oversvømmet, og det er også gået ud over Forsvarets bygninger på Kastellet.

Lokalt faldt der nogle steder mere end 100 millimeter regn i løbet af få timer, efter at et voldsomt skybrud kom til fra syd.

Kloakdæksler er skudt op

Kristian Næsted opfordrer til, at man ser sig godt for, hvis man i dag skal køre eller bevæge sig rundt til fods i hovedstadsområdet.

- Vandmasserne har mange steder betydet, at kloakdækslerne er blevet skudt op på vejbanen. Så man skal passe på, at man ikke træder ned i kloakkerne eller beskadiger sit køretøj, siger han.

Beredskabsstyrelsen har søndag indkaldt ekstra mandskab for at hjælpe brandvæsnet i hovedstadsområdet med at få bugt med de oversvømmede områder.

/ritzau/

Har du taget billeder i forbindelse med nattens skybrud kan du sende dem til DR Nyheder. Send billederne til 1212@dr.dk.

Facebook
Twitter