Bilister brager af sted på skoleveje: Flere mister kortet

For anden dag i træk er bilister blevet stoppet med alt for høje hastigheder ved landets skoler.

I forbindelse med skolestart har både TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik i øvrigt opfordret forældrene til at lade bilen stå. (Foto: Preben madsen © Scanpix)

Mange bilister har efter alt at dømme endnu ikke opdaget, at skolernes sommerferie er forbi. Eller også er de bare ligeglade.

Tirsdag ignorerede adskillige bilister således for anden dag i træk skilte, som opfordrer folk til at passe på de små i trafikken i anledning af skolestart.

Et af de værste tilfælde fandt sted ved Egebækskolen i Nærum. Her registrerede politiet hele 61 biler med for høj fart.

To af fartsynderne var så hurtige, at de bliver frakendt kørekortet. Den højeste fart blev målt til hele 98 kilometer i timen.

Seks fik klip i kortet

Heller ikke i Nykøbing Falster er det gået op for alle bilister, at børnene er tilbage i trafikken.

Her holdt en af politiets fotovogne ved Møllebakkeskolen og kunne i løbet af dagen tildele seks bilister et klip i kortet.

Det er dog ikke alle steder, at den er gal. Således bidrog Midt- og Vestjyllands Politi i dagens løb med følgende besked på Twitter:

- Så er dagens måling med fotovogn slut på skolevej tilhørende Ilskov Skole. 1854 passerede køretøjer. Alle kørte pænt. Ingen blitzet. SÅDAN!

Flere tusinde bøder i 2014

Politiets skærpede fartkontrol foregår over flere dage. Ved sidste års kampagne blev det til flere tusinde bøder, men behovet for kontrol er tilsyneladende vedvarende.

Mandag var en bilist i Haslev på Midtsjælland helt oppe på 134 kilometer i timen.

Hastigheden, der er højere end den tilladte på motorvejene, blev målt på Teestrupvej nær en skole. På strækningen må man højst køre 50 kilometer i timen.

I forbindelse med skolestart har både TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik i øvrigt opfordret forældrene til at lade bilen stå. Det er bedre at følges med børnene for på den måde at vænne dem til trafikken, mener man.

/ritzau/

Facebook
Twitter