Bilister skal på motorvejsskole

Bilisterne kører så råddent på motorvejene, at Vejdirektoratet og FDM vil sende dem i motorvejskøreskole på internettet, så de kan blive mere hensynsfulde.

Der sker flere ulykker på motorvejen, og det får nu Vejdirektoratet til at gå i aktion. (Foto: Holger Madsen- DR Syd)

De fleste bilister betragter det som ren rutine at køre på motorvej. Der er hverken modkørende biler, irriterende lyskryds eller bløde trafikanter at tage hensyn til.

Alligevel vokser antallet af ulykker på motorvejen, så noget tyder på, at mange træder sømmet i bund og glemmer nogle af de mest almindelige trafikregler og hensyn. MediaLinks: QuickVote: MotorvejsbilisterQuickVote: Motorvejsbilister II

Derfor lancerer Vejdirektoratet i samarbejde med FDM en ny motorvejskøreskole på internettet, der skal hjælpe danskerne til at blive bedre og mere hensynsfulde bilister og dermed øge sikkerheden på vejene.

Udformet som et spil

- Motorvejen er statistisk set den mest sikre vej at køre på. Når vi alligevel oplever et stigende antal ulykker, hænger det muligvis sammen med, at vi har fået flere motorveje, hvor trafikken bliver mere og mere tæt. Samtidig kan vi konstatere, at mange bilister tilsyneladende er usikre eller ikke har helt tjek på nogle af de mest grundlæggende regler, siger driftschef i Vejdirektoratet, Niels Christian Skov Nielsen.

Han nævner blandt andet bilister, der bruger nødsporet, som glemmer at blinke ved vognbaneskift, som ikke holder afstand, og som ikke kan finde ud af at bruge flettereglen.

Vejdirektoratets nye guide til bilisterne er udformet som et internetspil med animerede film og spørgsmål, der udfordrer selv garvede bilisters paratviden. Den har fået navnet Verner Vejmand og kan ses på hjemmesiden trafikken.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk