Bilka tilbyder Mohamad genansættelse

17-årige Mohamad Al Jaweheri blev afskediget fra sit job i Bilka efter at have deltaget i en debat om islam på Facebook.

Bilka har tilbudt Mohamad Al Jaweheri en genansættelse, eller et job i en anden butik i virksomheden Dansk Supermarked, efter supermarkedskæden afskedigede den 17-årige gymnasieelev, efter han deltog i en debat om islam på Facebook.

Mohamad Al Jaweheri overvejer lige nu tilbuddet, siger han til DR Nyheder.

- Jeg udelukker lige nu ikke noget, og jeg vil drøfte det med min advokat og tage en beslutning ud fra det, siger Mohamad Al Jaweheri.

Allieret med sin advokat Nima Nabipour mødte Mohamad Al Jaweheri i dag med Bilkas ledelse for at finde frem til det faktiske hændelsesforløb. Det var Bilkas ledelse, der havde inviteret til mødet.

- Hele forløbet har været lidt surrealistisk, men der har været stor opbakning, og det har selvfølgelig givet mig et moralsk skub til at kæmpe for sagen, fortsætter Mohamad Al Jaweheri.

Opsagt efter debat på Facebook

Mohamad Al Jaweheri blev ifølge eget udsagn presset til at skrive under på en opsigelse hos Bilka i Næstved, efter han havde blandet sig i en debat om islam i Facebook-gruppen "JA TIL FRIHED - NEJ TIL ISLAM". Der deltog Mohamad Al Jaweheri med, hvad han selv kalder islam-fjendlige mennesker. Medlemmer af gruppen kontaktede herefter Bilka i Næstved for at få Mohamad Al Jaweheri fyret, og da den 17-årige gymnasieelev senere dukkede op til sin vagt i Bilka, blev Mohamad Al Jaweheri ifølge ham selv mødt med et krav om at underskrive sin egen opsigelse.

Men der skete to procedurefejl under opsigelsen, fortæller pressechef for Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand i dag efter mødet med Mohamad Al Jaweheri.

- Mohamad skulle have været tilbudt en bisidder til mødet. Det er ikke et lovkrav, men vores virksomhedspolitik foreskriver dette, siger Mads Hvitved Grand.

Han fortæller ligeledes efter mødet, at Bilka og Dansk Supermarked aldrig undersøgte den pågældende debattråd. Supermarkedskæden nåede aldrig hertil, da Mohamad Al Jaheweri underskrev den opsigelse, han blev forelagt.

Flere Facebook-brugere kontaktede Bilka

En af de brugere, der henvendte sig til Bilka i Næstved, var Bjørn Larsen. Han kontaktede ligeledes PET, da han ifølge ham selv var bange for, at Mohamad Al Jaweheri var i fare for at blive radikaliseret.

- Jeg har sendt en forklaring ind, fordi jeg føler, han håner Danmark, og set med mine øjne kan være i fare for at blive radikaliseret, lyder Bjørn Larsens begrundelse.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1094963587220831

Facebook
Twitter