Billed-Bladet sender også journalister hjem

Skandalen i den kulørte presse breder sig. Nu har Billed-Bladet sendt to medarbejdere hjem.

Skandalen om overvågning af danske kendte breder sig nu videre til magasinet Billed-Bladet.

Onsdag aften har chefredaktør Annemette Krakau således givet to medarbejdere fri, da de har modtaget en mail om Se og Hørs kreditkortkilde, mens de var ansatte hos Se og Hør.

- Jeg kan bekræfte, at to tidligere Se og Hør-medarbejdere har fået fri, indtil der er lys over Se og Hør-sagen, skriver chefredaktøren til DR Nyheder.

- Jeg har absolut intet at udsætte på medarbejdernes arbejde her (på Billed-Bladet, red.), og jeg håber, de snart er tilbage.

Se og Hør sender syv mand hjem

Meddelelsen kommer ganske kort tid efter, at Se og Hør fortæller, at de har sendt syv medarbejdere hjem på grund af en historie, som BT bringer torsdag.

En af de hjemsendte er redaktionschef Kim Bretov. Han har ikke dog ikke lyst til at fortælle om hjemsendelsen til DR Nyheder, men henviser til chefredaktør Niels Pinborg.

Niels Pinborg fortæller, at de syv medarbejdere er sendt hjem for at værne om deres retssikkerhed og beskytte dem i en turbulent tid.

Qvortrup gået af

Sagen har fået Henrik Qvortrup til at opsige sin stilling som politisk kommentator på TV2.

Og på Ekstra Bladet er Lise Bondesen, der var nyhedschef på Se og Hør, da ugebladet brugte oplysninger fra den såkaldte tys-tys-kilde, sendt på ferie på ubestemt tid.

Facebook
Twitter