BILLEDER Her er modeekspertens balkjole-favoritter

Få forklaringen på Ghita Nørbys store kjole fra modeekspert Chris Pedersen.

 • Modeekspert Chris Pedersens favoritter. (© DR Nyheder)
 • Chris Pedersen om Sidse Babett Knudsen: Utrolig enkel, men meget, meget smuk. De små ærmer, den søjleagtige kjole med det tynde bælte og den grønne taske, som lige løftede kjolen op. Utrolig smuk ryg - helt klart en af aftenens vindere. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • Aftenens vinder hilser på dronningen. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
 • Chris Pedersen om Caroline Henderson: Her er det ikke så meget kjolen, men hele attituden. Det var også en søjlekjole med trekvart ærmer. Hendes store hår - det var meget divaagtigt. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • Chris Pedersen om prinsesse Benedikte: Enormt moderne kjole - en søjlekjole med glitrende bælte, der samlede op på det hele, så du får en minimalitisk fornemmelse. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • Dronning Margrethe var i genbrug - kjolen havde hun første gang på til sin 75-års fødselsdag sidste år. Chris Pedersen siger: Utrolig moderne og meget smuk. Det er meget dristigt med det assymetriske snit,. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • Susanne Bier i rød. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • Der var mange kvinder i rød her til aften. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
 • Ghita Nørby i rødt dansk design fra Nicholas Nybro. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • Pia Kjærsgaard i rød. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)
 • Mathilde Norholt var den eneste, der var i klassisk balkjole med stort skørt, påpeger Chris Pedersen. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
1 / 11

Det vrimlede med smukke mænd og kvinder til det store aftenbal på Christiansborg tirsdag aften. Her var dronning Margrethe vært for 340 gæster - alle fra det danske kunst- og kulturliv. Og som sædvanligt var der mange smukke kjoler.

DR's modeekspert Chris Pedersen har tre klare favoritter fra aftenen, nemlig Sidse Babett Knudsen, Caroline Henderson og prinsesse Benedikte.

- Sidse Babett Knudsen var i en utrolig enkel, men meget, meget smuk søjlekjole med små ærmer og tyndt bælte - og den grønne taske, som lige løftede kjolen op. Hun fik en utrolig smuk ryg og var helt klart en af aftenens vindere, siger Chris Pedersen.

Modeeksperten påpeger, at der kun var én, der var iklædt en klassisk balkjole med skørt, nemlig skuespillerinde Mathilde Norholt. Heller ikke de kongelige var i store skrud.

- De seneste 10 år har man kunnet se, at alle de europæiske kongelige er begyndt at klæde sig meget moderne. Det er ikke stangtøj fra H&M, men det er snit, der ligner meget mere det som almindelige kvinder har på - du ser også løsere hår, siger Chris Pedersen.

Ghitas kjole

Flere af gæsterne og ikke mindst aftenens værtinde, dronningen, var i rød. Det var også Ghita Nørby, som flere seere sikkert lagde mærke til var iført en anderledes kjole. Og der er faktisk en god forklaring på kjolen, lyder det fra Chris Pedersen.

- Under modeugen i København dukkede Nørby op til showet med Nicholas Nybro. Han er en ung avantgardedesigner, der havde lavet den her kollektion, som er inspireret af snedronningen, hvor den her kåbe er med. Kjolen er ikke lavet for at være smuk, den er lavet for at fortælle en historie, der passer ind i et catwalkshow. Ghita synes, at den var så skøn og dramatisk, at hun valgte at låne den til i aften, forklarer Chris Pedersen.

Men kan man godt have sådan en på til bal hos dronningen?

- Det kan Ghita, for Ghita er så gammel og har gjort så meget sejt. Hun går ofte i kåber og er den her kongelige skuespillerinde, som det passer til. Det er sjovt, at hun vælger sådan en helt ung designer og tager hans kjole på, siger Chris Pedersen.

Designeren Henrik Vibskov hilste i øvrigt på dronningen iført en strikhue - han havde ikke smoking på som stort set alle andre herrer. Men det kan han, fordi det er en aften, der hylder kunst og kultur, siger Chris Pedersen.

- Mange af gæsterne er folk, der lever meget af deres image. Designeren er jo sit produkt. Hvis Vibskov pludseligt dukkede op i helt klassisk smoking og sideskildning, ville du ikke kunne kende ham, og det ville også virke utroværdigt i forhold til alt det, han står for, siger Chris Pedersen.

SE BILLEDSERIEN MED ALLE MODEEKSPERTENS FAVORITTER HEROVER

Rettelse onsdag 8:30: Det har tidligere fremgået, at Ghita Nørbys kjole var inspireret af Rødhætte - det rigtige er snedronningen.

FacebookTwitter