BILLEDER Rasmus Klumps 65 år fejres i Tivoli

Børn og forældre tog i dag forskud på den brune bjørns fødselsdag.

  • Børnenes indre Rasmus Klump kunne få selskab af en ydre, da de fik mulighed for at klæde sig ud som tegneseriefiguren. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © (c) Scanpix)
  • Et centimeter-marathonløb gav børnene fart i futterne, da de løb om kap på den 42,195 centimeter lange distance. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © (c) Scanpix)
  • Fødselarens yndlings-ret blev naturligvis også serveret i form af pandekager midt på Tivolis grønne plæne. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © (c) Scanpix)
  • For få år siden blev Tivolis store legeområde omdannet med et Rasmus Klump tema, som kom til sin ret i dag. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © (c) Scanpix)
  • Rasmus Klump er en dansk tegneseriefigur, som kan opleves i 39 album, der blev læst flittigt af de fremmødte børn og voksne. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © (c) Scanpix)
  • Her er dagens hovedperson tegnet hånd i hånd med en af Tivolis kontrollører. (© Pressebillede - Tivoli)
1 / 6

En aldrende fødselar, der stadig har godt tag i den yngste del af befolkningen, blev i dag fejret i Tivoli af børn og voksne i alle aldre.

Rasmus Klump, som er dagens hovedperson, fylder 65 år den 17. november 2016, men Tivoli tog forskud på glæden allerede i dag.

Dagen blev fejret med pandekagespisning, højtlæsning og et centimeter-marathonløb, hvor børnene fik fart i futterne på den 42.195 centimeter lange distance.

Karakteren Rasmus Klump er en dansk tegneseriefigur tegnet af Vilhelm Hansen og de tilhørende tekster blev skrevet af hans kone Carla Hansen.

Bjørnen i de polkaprikkede smækbukser er udgivet i aviser og optræder også i egne albums og tegnefilm sammen med vennerne Skæg og Pingo.

Se billederne fra Rasmus Klump-dagen i Tivoli ovenfor.

Facebook
Twitter