BILLEDER Skolevalget blev fejret med manér

Uanset valgresultat var humøret højt til valgaftenen ved årets skolevalg.

  • Radikale Venstre blev en af valgets store vindere. Partiet gik fra 9,8 % til 11,4 % af stemmerne. Et resultat som de unge radikale fejrede i aftes. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Fjol og ballade var der også plads til under valgaftenen. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Pernille Skipper fra Enhedslisten var nede og hilse på sine venner i Socialistisk Ungdomsfront, der er partiets ungdomsafdeling. Liste Ø fik 6,1 % af stemmerne. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Formanden for Folketinget var ikke bare iblandt de unge, men også ung med de unge. Pia Kjærsgaard var undervejs ordstyrer og bidrog til festlighederne på valgaftenen. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Selvom Dansk Folkeparti klarede sig godt til folketingsvalget 2015 med hele 21,1 % af stemmerne, så var folkeskoleeleverne ikke lige så positivt stemte. Dansk Folkeparti fik kun 8,4 % af stemmerne, hvilket er en tilbagegang på fra forrige folkeskolevalg. Formand Kristian Thulesen Dahl ses i baggrunden. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Finansminister Kristian Jensens bliver overgået i begejstring af sine yngre kolleger, som havde god grund til at smile. Venstre blev valgets klare vinder med 19,1 % af stemmerne. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Socialdemokratiet vandt ikke regeringsmagten ved seneste folketingsvalg, og hvis skolevalget skulle føre til regeringsdannelse, ville partiet heller ikke få magten i denne omgang. Partiet fik 15,6 % af stemmerne, og den røde blok fik 44,7 % af stemmerne. Alligevel var stemningen god. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Inden valgresultatet blev offentliggjort, var alle ungdomspartiernes formænd med i en partilederrunde, hvor Esben Bjerre styrede debatten. Radikal Ungdoms formand Victor Boysen ses på billedet. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • SF var under Villy Søvndal et af de mest populære partier blandt unge vælgere, men i går var smilet en smule stivnet og afmålt hos partiet, som var en af valgets tabere. Partiet fik kun 5,3 % stemmerne og overgik kun Nye Borgerlige, som fik 1,4 % af stemmerne. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
  • Det var ikke kun ungdomspolitikerne, der var tilstede under valgaftenen. Flere partiledere lagde vejen forbi Landstingsalen, hvor valgfesten fandt sted. (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)
1 / 10

I aftes blev skolevalget afgjort, efter ungdomspartierne havde været i flere ugers valgkamp på landets skoler.

Vinderne af valget blev Venstre, der på trods af en tilbagegang på 8,3 procent fra forrige valg alligevel formåede at beholde sin førsteplads blandt de ældste skoleelever. Det var ikke kun Venstre, der oplevede tilbagegang. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF fik også færre stemmer end ved skolevalget i 2015. Bedre gik det for Radikale Venstre, Liberal Alliance, Konservative Folkeparti og Enhedslisten, der alle oplevede fremgang til dette valg.

Se billederne af valgaftenen foroven. /DR Nyheder/