BILLEDER Taxachaufførers blokade skabte trafikale problemer i København

Utilfredshed med konkurrence fra kørselstjenesten Uber fik taxachauffører til at blokere trafikken i Indre By.

Kørselstjenesten Uber er unfair konkurrence, og politikerne skal gribe ind.

Med det budskab har omkring 300 taxachauffører valgt at blokere trafikken på Kongens Nytorv i det indre København for at markere deres utilfredshed med, at politikerne endnu ikke har lovgivet om tjenesten.

- Uber har kørt halvandet år uden at betale nogen form for skat. Vi kører rundt med det danske system og betaler skat, som vi altid har gjort. Det kan ikke være rigtigt, sagde Nadeem Rasool, der er talsmand for chaufførerne, tidligere i dag til DR Nyheder.

- Det skaber lettere trafikale problemer i området omkring Kongens Nytorv. Der er omkring 300 taxaer på stedet, anslår vores mand, siger vagtchefen.

Selvom de godt 300 chaufører kører i bil, så har de anmeldt og fået tilladelse til deres demonstration af Københavns Politi, understreger vagtchefen. Ifølge ham skal demonstrationen være færdig klokken 22.30.

Justitsministeriet er i øjeblikket i gang med at vurdere, hvorvidt Uber-tjenesten er lovlig. Processen har trukket ud, fordi ”Uber som selskab indeholder komplekse EU-retlige spørgsmål, som er ved at blive afklaret nærmere”, skrev justitsminister Søren Pind til Politiken i torsdags.