BILLEDER Women Deliver sluttede af med dans og glædestårer

Om få timer er Bella Center igen helt stille. Det sidste store arrangement på Women Deliver-konferencen sluttede af med et brag og specielle hilsner.

  • Afslutningen på Women Deliver-konferencen i Bella Center, København, blev en rørende og festlig affære. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Den sydafrikanske sanger Yvonne Chaka Chaka fik salen op og danse. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Der bliver danset til Yvonne Chaka Chaka. Kronprinsesse Mary danser med. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Alle gav den gas til sidst. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Wuhuuuuuuu (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Katja Iversen, CEO Women Deliver, Jill Sheffield, stifter af Women Deliver og kronprinsesse Mary. Jill modtog en ærespris og var meget berørt. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Katja Iversen, CEO Women Deliver, og kronprinsesse Mary under afslutningsceremonien (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Kronprinsesse Mary og Jill Sheffield, stifter af Women Deliver på scenen til sidst. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Jessica Biel kom også forbi. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
  • Mogens Lykketoft på talerstolen ved afslutningen på Women Deliver. (Foto: © liselotte sabroe, Scanpix)
1 / 10

For fire dage siden var sangerinden Annie Lennox med til at åbne den store Women Deliver-konference i Bella Center i København.

I dag fik hun så det allersidst ord sammen med Aretha Franklin, da sangen "Sisters Are Doin' It for Themselves" bragede ud af højtalerne i den store hal, hvor flere tusinder deltagere havde været med til det sidste punkt på det officielle Women Deliver-program.

Det var en følelsesladet affære. Ikke mindst da skaberen af Women Deliver, Jill Sheffield, fik overrakt en ærespris, "Delivering for Girls & Women Lifetime Achivement Award". Hun havde svært ved at holde tårerne tilbage, da den danske direktør for Women Deliver, Katja Iversen, talte.

- Du har flyttet bjerge. Du har flyttet regeringer, mennesker og dollars, og alligevel holder du fast i, at partnerskaber og samarbejde er vejen frem, lød det fra Katja Iversen.

Flere havde en klump i halsen

Rundt omkring på tilskuerpladserne blev der snøftet.

- Jeg havde ikke regnet med at se så mange her. Det her - og I alle sammen - kommer til at besøge så meget for hele verden- Tak for alt det, I har gjort. Men endnu større tak for det, I kommer til at gøre, sagde Jill Sheffield og havde svært ved at sige tak.

Endnu engang var der masser af kendte på scenen, blandt dem skuespillerinden Jessica Biel, der er talsmand for WomanCare Global, den danske formand for FN generalforsamling, Mogens Lykketoft (S), og så var der en særlig hilsen fra en særdeles travl dame, nemlig Hillary Clinton, der havde sendt en video.

Stor tak fra Hillary

- For to årtier siden på FN's fjerde verdenskongres i Beijing om kvinder blev det enstemmigt vedtaget, at kvinders rettigheder er menneskerettigheder. Og alt det, vi har oplevet siden, viser at fremskidt på det område er muligt, men som I alle ved alt for godt, er vores arbejde for kvinders rettigheder langt fra ovre. Women Deliver-konferencen er afgørende for det arbejde. I bærer ånden fra Beijing videre, lød det fra Hillary Clinton.

Undervejs blev der danset - alle - både de kendte, kongelige - jo, kronprinsesse Mary var også oppe og svinge håret, politikerne, journalisterne, mændene og kvinderne var oppe, da den sydafrikanske sangerinder Yvonne Chaka Chaka gav den gas på scenen.

Og dansen fortsatte til tonerne af Franklin og Eurythmics - hele vejen ud ad Bella Center.