Billige grænsebajere koster kassen

Et gavmildt grænseindkøb for en sjællænder, der har 100 kilometer til Rødby Puttgarten i bil, vil personen spare næsten 300 kroner på at blive hjemme.

I en beregning af et gavmildt grænseindkøb for en sjællænder, der har 100 kilometer til Rødby Puttgarten i bil, vil personen spare næsten 300 kroner ved at blive hjemme. (Foto: Holger Madsen- DR Syd)

Mange sjællændere gør en rigtig skidt forretning, når de kører ned og handler syd for grænsen.

I en beregning af et gavmildt grænseindkøb for en sjællænder, der har 100 kilometer til Rødby Puttgarten i bil, vil personen spare næsten 300 kroner ved at blive hjemme.

I beregningen er der taget udgangspunkt i gode tilbud syd for grænsen i uge 45. Der er til gengæld også taget højde for, hvad der findes af gode tilbud i de tre største dagligvaremarkeder på dansk jord i den samme uge.

Biltur, benzin og slid

Indkøbslisten indeholder bl.a. 10 kasser sodavand, 10 kasser øl, tre flasker mærkevare-spiritus samt et kilo marcipan og et kilo slik.

For selvom der spares godt 500 kroner på at købe varerne i tyskland, viser en beregning, FDM har lavet, at den reelle pris for bilturen, der bl.a. både indbefatter benzin og slid, er 500 kr.

Oveni kommer, at den billigste færgebillet, det er muligt at få på overfarten, er 300 kroner. Sidst men ikke mindst vil det være de færreste, der klarer en dagsrejse uden at bruge i omegnen af 100 kroner på diverse fornødenheder.