Bilsalg slog rekord i januar

I december faldt bilsalget, men i januar slog salget af personbiler ny rekord.

Decembers fald i bilsalget var en enlig svale. Med den bedste januar måned nogensinde slog personbilsalget på ny rekord, og markedet voksede 14,5 procent i forhold til samme måned sidste år. Hele 14.746 nye biler kom på vejene i årets første måned.

Varebilsmarkedet kunne dog ikke følge med personbilerne, og voksede kun med 25 biler sammenlignet med samme måned sidste år. Det var dog første gang siden oktober, at der var fremgang at spore på varebilsmarkedet.

Kun private køber biler

- De private forbrugeres ønske om gennem køb af en ny bil, at investere sig til lavere daglige transportomkostninger er helt dominerende i markedet, og vi oplever, at efterspørgslen er endog meget kraftig, siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Private er dog alene om at købe biler. Erhvervslivet er markant mere tilbageholdende.

- Salget til virksomhederne ligger fortsat på et lavt niveau i januar, men den kraftige private efterspørgsel mere end opvejer det faldende firmasalg. Tendensen kan dog give anledning til bekymring, og vi vil derfor følge udviklingen i de kommende måneder, siger Bent Mikkelsen.

Facebook
Twitter