Biltema tilbagekalder livsfarlige telte: Du kan blive kvalt

Over 300 telte solgt hen over sommeren i kæden Biltema er potentielt livsfarlige. Aflever dem tilbage, råder direktør.

Ejer du et telt af denne type og er det købt i Biltema i sommers, så skal du hurtigst muligt levere det tilbage. Det er nemlig livsfarligt. (© Biltema)

Har du i løbet af sommeren købt et nyt telt i Biltema til festival, camping eller lignende – og er det identisk med det telt på billedet herover? Så skal du hurtigst muligt pakke teltet sammen og aflevere det i den nærmeste Biltema-butik.

Teltet har nemlig vist sig at lukke lidt for godt og ikke lade nok luft passere igennem, skriver Biltema på sin hjemmeside, hvor man tilbagekalder teltet.

- Må ikke benyttes. Teltet er for tæt og kan medføre åndedrætssvigt, skriver Biltema. Eller sagt med andre ord: Benytter man alligevel teltet, så risikerer man en CO2-forgiftning eller i værste fald at blive kvalt, forklarer Karsten Pedersen, der er administrerende direktør i Biltema.

To kunder er blevet dårlige

To gange er Biltema blevet kontaktet af købere, der er blevet dårlige efter at have brugt teltet, oplyser Karsten Pedersen, administrerende direktør i Biltema til DR Nyheder.

- Jeg har ikke ro i sjælen, før vi har fået alle teltene retur, siger Karsten Pedersen og uddyber:

- Har man haft teltet med på festival, så vil vi også gerne vide, at teltet er helt væk, siger han og opfordrer købere af teltet til at kontakte varehuset på enten Facebook eller ved at kontakte kundeservice på Biltema.dk.

Første gang Biltema hørte om problemerne med teltet var i sommers, hvor en køber kontaktede varehuset efter at have været blevet dårligt. Det fik Biltema til at indrykke annoncer i BT, sætte skilte op i forretning og lave en hjemkaldelse på varehusets hjemmeside.

- På det tidspunkt var vi ikke klar over, hvor slemt det var. Det blev vi i dag, efter jeg blev kontaktet af en familie fra Fyn, hvor mor og datter var blevet meget dårlige, siger Karsten Pedersen.

Indtil videre har 62 købere leveret teltene retur, men kæden mangler fortsat at få vished om, hvad der sket med yderligere over 300 telte, der er solgt i løbet af foråret og sommeren.

Teltet har været til salg i hele Skandinavien. I Danmark er der solgt 390 telte af typen.