Biskop: Reinkarnation hører ikke hjemme i kristendommen

Biskop Peter Fischer-Møller mener, det er uhensigtsmæssigt at snakke om reinkarnation i folkekirken.

Biskop i Roskilde stift Peter Fischer-Møller har indkaldt sognepræst Annette Berg til samtale efter hendes ytringer om reinkarnation. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Biskop i Roskilde Stift Peter Fischer-Møller har indkaldt sognepræst Annette Berg til samtale, efter hun har udtalt, at hun tror reinkarnation.

- Jeg finder hendes udtalelser "misforståelige", så derfor har jeg kaldt hende til samtale for at drøfte hendes synspunkter, siger Peter Fischer Møller til DR Nyheder, og fortsætter:

- Troen er jo ikke en bageopskrift. Vi har fortolket på trosgrundlaget i 2000 år, og vi har en forpligtigelse til at blive ved med at fortolke på dette trosgrundlag. Men det betyder også, at vi ind i mellem må stoppe op, og finde ud af, om vi er på vej et andet sted hen, end det som er kristendom.

Peter Fischer-Møller mener, at det er uhensigtsmæssigt, at tale om reinkarnation i kristendommen, da det strider mod folkekirkens bekendelsesgrundlag.

Tidligere tirsdag udtalte Annette Berg, at hun ikke var bange for, at hendes udtalelser om troen på reinkarnation ville få konsekvenser.

- Jeg forkynder kun kristne budskaber i kirken, og så kan jeg ellers ikke se problemet i at være åben for andre måder at anskue livet og døden på, siger hun.