Biskop: Vi skal undgå at overreagere og dæmonisere islam

Politikerne skal tro på dialog som vejen frem, når de i dag drøfter antidemokratiske imamer, mener biskop.

- Det er vigtigt, at vi ikke slår alle imamer og islam over én kam, siger biskop i Roskilde Peter Fischer-Møller. (Foto: © Claus bech, Scanpix)

Politikerne skal passe på med at dæmonisere islam på baggrund af tv-udsendelser som TV 2's 'Moskeerne bag sløret' og terrorangrebet i Bruxelles.

Det er budskabet fra biskoppen i Roskilde i dag, hvor Folketingets partiledere mødes for diskutere, hvad politikerne kan gøre mod såkaldte antidemokratiske imamer.

- Det er vigtigt, at vi står værn om ytringsfriheden og religionsfriheden, og at vi ikke overreagerer på en udsendelse som 'Moskeerne bag sløret', siger biskop Peter Fischer Møller til DR.

Vanvittige synspunkter modvirkes, ifølge biskoppen, bedst ved åben debat med respekt for ytringsfriheden, som danskerne har gjort det i forhold til det nazistiske parti DSNB, der ikke er forbudt.

- Vi skal kritisere dem, siger biskoppen som svar på, hvordan vi skal løse problemet med radikaliserede imamer.

- Et langt stykke ad vejen skal vi gå dialogens vej, lyder det.

- På den måde får vi udstillet de radikaliserede imamer, og så mister de deres opbakning. Hvis vi forbyder dem, risikerer vi, at det i stedet bliver noget, der foregår lukket, og som kan blive meget mere farligt for det danske samfund, siger Peter Fischer Møller.

Han understreger samtidig, at han ikke sympatiserer med radikaliseret islam, som han mener kun få imamer repræsenterer.