Bizar faderskabssag kan koste tiltalt læge både job og frihed

Tre læger kan miste retten til at fungere som læger, og den hovedtiltalte kan ende i fængsel efter forsøg på at unddrage sig børnepengebetalinger for 700.000 kroner.

Moderen sagde under sin afhøring ved Retten i Lyngby onsdag, at den tiltalte læge truede med at tage datteren fra hende, hvis hun ikke frastod sit krav om, at han vedkendte sig faderskabet. (© DR Nyheder)

Tre læger står anklaget ved Retten i Lyngby for bedrageri i en opsigtsvækkende faderskabssag, og det kan i ende med, at de alle tre mister retten til at fungere som læger.

Den ene læge, en 39-årig mand, står anklaget for at have fiflet med sine egne dna-prøver for at slippe for at vedkende sig faderskabet til en nu fire-årig pige, han havde fået med en elskerinde.

De to andre læger står anklaget for at have hjulpet den hovedtiltalte, den ene ved at skrive en falsk lægeerklæring og den anden ved at forfalske en dna-prøve.

På vidneskranken fortalte barnets mor onsdag, at den tiltalte læge også truede med at tage datteren fra hende, hvis hun ikke droppede kravet om, at lægen vedkendte sig faderskabet.

Dokumentfalsk, bedrageri og embedsmisbrug

Alle tre læger står over for nogle meget alvorlige anklager, siger DR's retsreporter, Claus Buhr, fra Retten i Lyngby.

- Den hovedtiltalte er anklaget for at have bedraget kvinden for 700.000 kroner i børnepenge, og de to andre er anklaget for at have hjulpet ham, for dokumentfalsk og embedsmisbrug.

Den hovedmistænkte er også anklaget for at have afgivet falsk forklaring i retten i forbindelse med en tidligere afhøring i sagen ved Retten på Frederiksberg.

En højst mærkværdig sag

Det er en ganske usædvanlig sag, hvis lige vi ikke har set i Danmark, siger anklageren i sagen.

- Den er meget atypisk. Jeg har ikke kendskab til nogen sag, som umiddelbart ligner det, vi ser her, siger anklager Jakob Bech-Jepsen til DR Nyheder.

Den anklagede vedkender sig at have gjort kvinden gravid, og at han ikke ønskede, at kvinden skulle have barnet. Men han nægter samtidig at have fiflet med dna-prøverne i forbindelse med faderskabssagen. Det samme gør de to andre anklagede.

- Det, der måske er rigtigt interessant, er, at de alle tre fortæller, at det er helt almindeligt i lægeverdenen, at man hjælper hinanden, og at læger udsteder erklæringer og dna-prøver til hinanden, fortæller Claus Buhr.

Forsvarer: Helt normal praksis

Men at lægerne ofte laver erklæringer og prøver for hinanden, er der ikke noget mærkeligt i, mener forsvarer Peter Martin Blinkenberg. Han repræsenterer den læge, der står anklaget for at have forfalsket en lægeerklæring til den hovedtalte.

- VVS'ere laver vel også arbejde for hinanden. Man går vel til dem, som kan og har forstand på det. Så længe erklæringen er korrekt, og det mener vi den er, så er der jo ikke noget, der er kritisabelt, siger han til DR Nyheder.

Han tilføjer, at hans klient er fuldstændig uforstående overfor anklagerne imod ham, og at han iøvrigt ikke var vidende om, hvad den, efter hans udsagn helt legale, lægeerklæring skulle bruges til.

Alle tre læger nægter sig skyldige.

Facebook
Twitter