Bjarne Corydon ny direktør og chefredaktør for Børsen

Den tidligere socialdemokratiske finansminister Bjarne Corydon er ny direktør og chefredaktør for dagbladet Børsen.

Han overtager jobbet efter Anders Krab-Johansen. (Arkivfoto) (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Den tidligere finansminister Bjarne Corydon skal fra årsskiftet være ny administrerende direktør og chefredaktør på Børsen.

Det skriver Børsen.

Bjarne Corydon overtager jobbet efter Anders Krab-Johansen, der før sommerferien sagde sin stilling op, fordi han skal være ny koncernchef for Berlingske Media fra 1. december. Bjarne Corydon præsenteres torsdag formiddag for medarbejderne på dagbladet Børsen, og han tiltræder den nye stilling 2. januar.

Den tidligere finansminister kommer fra en stilling som direktør i den globale konsulentvirksomhed McKinsey, hvor han de seneste par år har været direktør for McKinsey Center for Government.

- Jeg havde fornøjelsen af at blive opfordret til at søge jobbet. Og jeg tændte på tanken med det samme. Jeg er i stigende grad blevet bevidst om, at medierne spiller en helt afgørende rolle i vores samfund, og det er helt afgørende at sikre kvalitet i det arbejde, som medierne – herunder Børsen – udfører, siger Bjarne Corydon til Børsen.

Bjarne Corydon oplyser, at han har meldt sig ud af Socialdemokratiet.

Helt ny branche

Helle Thorning-Schmidts tidligere finansminister vil endnu ikke løft sløret for sine strategiske overvejelser. Han er klar over, at det er en helt ny branche, han kaster sig ind i.

- Så jeg har stor respekt for de nye kolleger og deres faglighed, og jeg glæder mig til at lære af dem. Så der vil for mit vedkommende være en lyttefase, men det bliver ikke en tavs lyttefase, for jeg kommer også med mine egne idéer og ambitioner, siger Bjarne Corydon til Børsen.

Den nye direktør og chefredaktør er uddannet cand. scient.pol. fra Århus Universitet i 2000.