Blæsevejret fortsætter: Pas på kastevinde og glatte veje her til morgen

Ved Blåvandshuk Fyr var der kortvarigt vindstød af orkanstyrke i går, mens vandstanden flere steder på den jyske vestkyst røg op på mellem 2,7 og 3 meter.

Det meste af landet var i går ramt af snebyger, der dog hurtigt smeltede. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Med varsling om både vindstød af stormstyrke, forhøjet vandstand og sne- og isglatte veje var beredskaberne klar rundt om i landet i går og i nat.

Men det er gået forholdsvist roligt, melder DMI og Syd- og Sønderjyllands Politi, hvis kreds var hårdest ramt.

- Der har været et par væltede træer, og vandstanden ved Esbjerg Havn kom op på 2,62 meter. Vi var nødt til at fjerne fire biler på havnen, fordi ejerne ikke reagerede på vores henvendelse. Hvis de mangler dem, kan de kontakte os og få dem udleveret, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Nikolaj Hølmkjær og henviser til, at politiet i går opfordrede folk til at fjerne deres biler ved havnen på grund af den forhøjede vandstand.

Udover de væltede træer er et stillads kollapset i Esbjerg by. Her til morgen er oprydningsarbejdet i gang, oplyser Nikolaj Hølmkjær.

Derudover var Tarphagebroen over Varde Å lukket i nogle timer i går aftes og nat på grund af den forhøjede vandstand.

Fortsat hård vind og glatte veje

Hos DMI er det gået som forventet. Den forhøjede vandstand flere steder på den jyske vestkyst røg op på mellem 2,7 og 3 meter.

- Det var det interval, vi havde regnet med. Men et sted, der overraskede, var vindstyrken ved Blåvandshuk Fyr, der kortvarigt kom op på vindstød af orkanstyrke, fortæller Jesper Eriksen, vagtchef ved DMI.

Selvom den kraftige vind er aftaget, er der stadig grund til at være forsigtig i trafikken de næste timer.

På Øresundsbroen er der kraftig vind, og flere steder i især Midtjylland og på Fyn er der glatte veje.

- Der kommer til at være kastevinde, og vejtemperaturen ligger på frysepunktet en del steder lokalt, så der kan være glat, hvilket kan skabe en lidt svær situation for trafikken, siger Jesper Eriksen.

Du kan følge Vejdirektoratets meldinger på trafikinfo.dk.