Blæsten lukker Storebæltsbroen

Storebæltsbroen forventes først at åbne klokken 11 - Øresundsbroen er nu genåbnet.

Der er varslet forhøjet vandstand i store dele af det sydlige Danmark i dag. (© dmi)

Storebæltsbroen er natten til i dag blevet lukket for al trafik i begge retninger som følge af voldsom vind og blæst.

Det oplyser Vejdirektoratet på Twitter

Trafikanter kan tidligst forvente at benytte Storebæltsbroen klokken 11. Øresundsbroen har også været lukket på grund af blæsten, men er klokken 06.45 genåbnet.

Der frarådes dog stadig kørsel med vindfølsomme køretøjer indtil klokken 13.

Danmark blev i går ramt af vindstød af stormstyrke flere steder i landet. Den kraftige blæst fortsætter i dag flere steder i landet.

- Det blæser fortsat kraftigt, så kør forsigtigt derude og efter forholdene, skriver Vejdirektoratet.

I går frarådede direktoratet al kørsel med vindfølsomme køretøjer på flere af de største broer. Deriblandt Farøbroerne og Vejlefjordbroen.

Tidligt her til morgen har Vejsdirektoratet meddelt, at blæsten er ved at aftage ved Farøbroerne, men opfordrer til, at man stadig kører forsigtigt.

DMI har i dag ligeledes udsendt et varsel om risiko for stormflod i dag. Varslet gælder for lavtliggende kyster og områder i det sydlige Danmark.

I det sydlige Lillebælt, det sydfynske øhav, Smålandsfarvandet og Lolland-Falsters Sydkyst har DMI varslet for farligt vejr fra klokken otte til klokken 21 i aften. Det er næsthøjeste varselsniveau.

Her forventes der en vandstand på mellem 1,2 og 1,6 meter over normalt niveau.

Ligeledes er der varslet for 'voldsomt vejr' ved Vestlige Storebælt og Østlige Storebælt, ved Nordsjællands kyst og ved Nordlige Lillebælt og Nordfyns kyst. Her forventer man en vandstand mellem 1,2 og 1,4 meter over normal vandstand.

Overblik

  • Klokken 04.30 natten til onsdag er Storebæltsbroen og Øresundsbroen blevet lukket for al trafik i begge retninger som følge af voldsom vind og blæst. Storebæltsbroen forventes genåbnet klokken 11, mens Øresundsbroen 06.45 er åbnet igen.

  • Mellem klokken 08 og 21 ventes der forhøjet vandstand i det sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Lolland-Falsters sydkyst og Smålandsfarvandet - altså farvandet mellem Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

  • Det er disse områder, der ventes at opleve de største vandstandsstigninger med en vandstand på mellem 1,2 og 1,6 meter over normal vandstand.

  • DMI kategoriserer de ventede vandstandsstigninger i de nævnte områder som "farligt vejr". Man opfordres derfor til at være forsigtig, hvis man færdes i kystnære områder enten til fods eller i bil.

  • Beredskabsstyrelsen assisterer med beskyttelse af kysterne flere steder i Sønderjylland og på Fyn, hvor kommunale beredskaber har efterspurgt hjælp.

  • Tirsdag aften har styrelsen udsendt personel til Broager ved Sønderborg, Kelstrup Strand ved Haderslev, Assens og Nyborg. Disse steder ventes at blive ramt af stormflod onsdag.

  • Samtidig har Beredskabsstyrelsen været til stede i Holbæk og Jyllinge Nordmark ved Roskilde Fjord, hvor der tirsdag har været stigninger i vandstanden. Her ventes vandet dog at falde i løbet af natten til onsdag.

  • På Sydhavsøerne opfordrer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi særligt borgere i Rødbyhavn og Bandholm på Lolland til at være opmærksomme på stigninger i vandstanden i løbet af onsdag morgen og formiddag.

Facebook
Twitter