Bødskov langer ud efter DR og Clement: Kører kampagne mod Socialdemokraterne

Et åbent brev fra Clement Kjersgaard bør tages op i DR, mener Morten Bødskov. DR afviser kritikken.

Her kan du se et uddrag af interviewet fra "Vi ses hos Clement".

Clement Kjersgaard og DR er blevet en del af en kampagne mod Socialdemokraterne.

Det mener i hvert fald medlem af Folketinget og tidligere justitsminister Morten Bødskov (S).

Kritikken kommer efter, at Clement Kjersgaard på Facebook-siden for ”Vi ses hos Clement” har skrevet et åbent brev til Socialdemokraterne med fem spørgsmål.

- Jeg undrer mig over, at man efter at have fået kritik for et indslag vælger at gøre sig selv til en del af en kampagne mod Socialdemokraterne på de sociale medier, siger Morten Bødskov og uddyber,

- Journalister skal stille de spørgsmål, de vil, og politikerne bestemmer, hvad de vil svare. Så må journalisten og seerne konkludere, men det er åbenlyst, at Clement og DR bliver en del af en kampagne på de sociale medier.

Det åbne brev er en reaktion på, at flere medlemmer fra partiet har kritiseret journalisten for et interview med formand Mette Frederiksen. Mange mener nemlig, at formanden ikke får tid til at svare på spørgsmålene.

Det er dog ikke selve indslaget, men mere den efterfølgende håndtering, der får hårde ord med på vejen af Morten Bødskov.

- Jeg kritiserer ikke indslaget, men stiller spørgsmålstegn ved, at han gør sig sårbar i og med, at han er den del af en kampagne mod Socialdemokraterne og de svar, som Socialdemokraterne giver på nogle spørgsmål.

Bødskov: DR bør diskutere taktik

Morten Bødskov mener, at fremgangsmåden bør tages op i DR.

- Man bør reflektere over, om politikerne skal forberede sig på at blive en del af en kampagne på sociale medier efter et kritisk interview. Det er første gang, jeg har oplevet det.

Hos DR mener redaktionschef Judith Skriver ikke, at der er noget at komme efter. Det åbne brev var et konstruktivt redskab i en for støjende debat, lyder det.

- Hvis en journalist eller vært har lavet et interview om politik, gør det ikke journalisten til politiker.

- Jeg synes, det er en konstruktiv måde at fjerne fokus fra det mindre væsentlige, nemlig formen, og istedet flytte det over på, hvad der er væsentligt for os - indholdet og de centrale spørgsmål, siger Judith Skriver.

Özlem Cekic: Socialdemokraterne forsøger at intimidere

Socialdemokraterne møder også kritik for deres ageren i sagen.

Tidligere medlem af Folketinget for SF Özlem Cekic kalder det et koordineret spinangreb på Clement Kjersgaard.

Adskillige medlemmer af partiet som retsordfører Trine Bramsen, klimaordfører Jens Joel, skatteordfører Jesper Petersen og medlem af Folketinget Kaare Dybvad gik nemlig efter programmet ud med skarp kritik af Clement Kjersgaard.

- Det nærmer sig tyrkiske tilstande, når så mange fra et parti lægger pres på et medie, siger hun til Ekstrabladet.

Også DR 2's kanalchef Christoffer Guldbrandsen skriver på Facebook, at politikerne ikke skal blande sig i, hvilke spørgsmål der stilles.

- Kære Morten Bødskov, at stille væsentlige spørgsmål og insistere på at få svar er ikke politik. Det er kritisk journalistik. Ingen politikere bør blande sig i, hvilke spørgsmål der kan stilles på DR2, eller hvem der må spørge. Politisk pression og forsøg på intimidere navngivne medarbejdere er usympatisk og forkert.

Morten Bødskov afviser kritikken.

- Der er ingen, der går efter journalisten eller intimiderer, intet kunne ligge os fjernere, siger Morten Bødskov.

Du kan se det åbne brev fra Clement Kjersgaard her.

https://www.facebook.com/viseshosclement/posts/1677246045885955