Bøfhus: Der sælges lige så mange bøffer som før

En bølge af utilfredshed på grund af en navnestrid i Højesteret har ikke ramt salget, siger ejeren af bøfhus.

Trods en sand storm må sociale medier oplever Jensens Bøfhus ikke, at kunderne bliver væk, siger indehaveren. (Foto: Richard Sylvestersen © Scanpix)

Røde bøffer og softice fortæres ufortrødent på landets 34 Jensens Bøfhus-restauranter, oplyser kæden, som er havnet i en bølge af utilfredshed på sociale medier - en såkaldt shitstorm.

Restauranten vandt en strid i Højesteret fredag om retten til navnet Jensens mod en ejer af Jensens Fiskerestaurant. Det har skabt stor utilfredshed blandt flere danskere, og protesterne på internettet går ofte på, at den store kæde tramper på den lille mand.

- Vi er utrolig kede af den her sag, og det gør ondt og et stort indtryk, fordi vi hele tiden har ønsket at lave en folkelig restaurant. Men det har ikke haft nogen påvirkning på omsætningen, siger Palle Skov Jensen, indehaver af Jensens Bøfhus.

Boykot-side har flest likes

Knap 90.000 danskere har frem til søndag formiddag udtrykt støtte til facebooksiden Boykot Jensens Bøfhus, og siden har nu flere likes end Jensens Bøfhus egen side på Facebook. Men protesterne går ifølge indehaveren ikke ud over salget.

- Jeg har set salgstallene fra fredag aften, lørdag middag og tidligt lørdag aften, og der er tallene helt normale, så siderne på Facebook har indtil videre ikke påvirket os, siger Palle Skov Jensen.

Højesteret vurderede, at brugen af navnet Jensens Fiskerestaurant inden for samme branche som bøfkæden indebar en utilbørlig udnyttelse af Jensens Bøfhus varemærkes særpræg og renommé.

Bøde på 200.000 kroner

- Vi har fra start sagt, at vi ikke havde nogen problemer med, at Jacob Jensen kunne drive Jensens Fiskerestaurant i Sæby under det navn. Men det hele startede med, at han åbnede restauranter i Kerteminde og Faaborg, fortæller Palle Skov Jensen.

Sæby Fiskehal skal betale et vederlag på 200.000 kroner for at have krænket Jensens Bøfhus rettigheder og for brug af et logo, som Sø- og Handelsretten gjorde forbudt.

Tidligere har kæden accepteret, at en pølsevogn bærer navnet Jensens Pølse- og Bøfhus.

/ritzau/

FacebookTwitter