Bølge af tyverier fra ambulancer

Falck slår alarm, efter en bølge af tyverier fra ambulancer og brandbiler på Københavns Vestegn i flere tilfælde har bragt menneskeliv i fare. - Det kan komme til at koste menneskeliv, hvis det fortsætter, siger Falcks informationschef.

Falck slår alarm, efter en bølge af tyverier fra ambulancer ogbrandbiler på Københavns Vestegn i flere tilfælde har bragtmenneskeliv i fare.

Mens redningsfolkene henter hjertepatienter eller slukkerbrande, bliver der stjålet vitalt behandlingsudstyr,mobiltelefoner, vand eller tændingsnøgler fra køretøjerne, skriverMetroXpress.

- Det kan komme til at koste menneskeliv, hvis det fortsætter.Henter vi en patient, der skal have behandling undervejs tilhospitalet, og udstyret til at starte hjertet mangler, så risikerervi, at patienten dør undervejs, siger informationschef hos FalckMorten Jeppesen.

Andre ambulancereddere har stået magtesløse, efter attændingsnøglen til deres køretøj er blevet fjernet af tyvene.

- I en situation måtte reddere vente 10 minutter på en nyambulance til en patient med hjerneblødning. Heldigvis overlevedepatienten, men det gør han måske ikke næste gang, sigerstationsleder ved Falck i Greve Kim Hvolbøl.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk