Børn af lesbiske er psykisk stærke

Børn, der vokser op med lebiske mødre, er psykisk stærkere end børn, der vokser op med en far og en mor. Det viser en undersøgelse fra Københavns Universitet.

Børn, der vokser op hos et lesbisk par, er psykisk stærkere end børn, der er vokset op med både en mor og en far. (Foto: Cat Gwynn © Scanpix- Corbis)

Børn, der vokser op med lebiske mødre, er psykisk stærkere end børn, der vokser op med en far og en mor.

Det viser en undersøgelse fra Københavns Universitet - den første af sin slags herhjemme.

Fem procent af børn i såkaldt "almindelige" familier har været i psykiatrisk behandling for lidelser som depression og anoreksi, - det samme gælder for under to procent af børn af lesbiske. Undersøgelsen strækker sig over perioden 1992 til 2008.

Modgang gør stærk

En af forskerne bag undersøgelsen Merete Laubjerg, siger til Ritzau, at resultatet tilbageviser bekymringen for, hvordan det påvirker børnene psykisk at vokse op i en anderledes familie.

- Der er en tendens til at tro, at hvis børn ikke vokser op i ganske almindelige kernefamilier, så har de det ikke godt. Vores undersøgelse viser, at det ikke forholder sig sådan, nærmere tværtimod, siger Merete Laubjerg.

Hun mener, at en forklaring kan være, at lesbiske mødre har opbygget en robusthed, fordi de gennem deres liv er stødt på mere modstand end heteroseksuelle.

- De har haft grund til at overveje livet på en anden måde, end de kvinder, som mere lever ud fra samfundets normer. Modstand kan gøre stærk og måske overføres det til børnene, siger Merete Laubjerg.

Facebook
Twitter