'Børn alene på flugt': Efter to år er lille Mustafa ikke længere alene

Den bare niårige Mustafa blev i går genforenet med sin mor, der endelig er kommet til Danmark.

For første gang i to år kunne niårige Mustafa i går endelig kramme både sin mor og sin lillesøster, da de kom til Danmark efter at have fået opholdstilladelse. Video: Privatoptagelse

Mustafa er ni år. Hans far er død, og han har ikke set sin mor i to år.

Men i går tog han spændt af sted til Københavns Lufthavn for igen at kunne være i sin mor Loubanas arme, da hun og Mustafas lillesøster Sama endelig kom til Danmark.

- Det var overvældende at se ham, og det har været en hård tid. Jeg har taget panodiler hver dag, men nu tænker jeg kun på, hvordan jeg kan være der for min søn, der har haft det svært længe, siger Mustafas mor, Loubana.

Mustafa er et af de flere tusinde børn, der de seneste år er flygtet fra blandt andet Mellemøsten og kommet til Danmark uden den nærmeste familie.

Sammen med sin 21-årige onkel Karim og den 13-årige Muhammed har han været i landet siden 2014 og ventet på at blive familiesammenført med sin mor og lillesøster fra Egypten.

Karim var naturligvis også lykkelig over at se sin søster og femårige niece Sama igen.

- Jeg har savnet Sama helt vildt. Hun er min lille stjerne, og jeg har hendes navn, som betyder himmel, tatoveret på armen, siger Karim.

Mustafa og Muhammeds historie blev mandag aften vist i DR2-programmet 'Børn alene på flugt'.

Forrige fredag kom der endelig svar fra Udlændingestyrelsen. Mustafas mor har fået opholdstilladelse i Danmark, og siden er det gået stærkt.

Søndag landede hun i Københavns Lufthavn, og de to drenge var sammen med onkel Karim taget ud for at tage imod hende.

Usama, Muhammed og Mustafa fra DR2-programmet "Børn alene på flugt: 13 år og helt alene" var i aftes sammen med Mustafas onkel Karim, lillesøsteren Sama og moderen Loubana for at se programmet.

Muhammeds mor er stadig i Jordan, men han får hende snart at se igen, da hun også har fået opholdstilladelse.

Beskeden om, at han igen får sin mor at se, bragte i den grad følelserne frem, og Muhammed fik selv mulighed for at ringe og overbringe moderen den gode nyhed.

Det kan du se i klippet fra 'Børn alene på flugt' herunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter