To børn døde efter familie på 12 blev forgiftet

Intet tyder på en forbrydelse oplyser politiet.

To børn er døde efter en familie på 12 blev indlagt med svære symptomer på forgiftning. Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi på et pressemøde torsdag aften.

- Det er endnu for tidligt at sige noget om, hvad der er sket. Vi ved endnu ikke, om der er tale om svampeforgiftning. Det er vi i færd med at undersøge, siger politiinspektør Steen Nørskov.

Ifølge politiet er der intet, der tyder på en forbrydelse. Torsdag aften er de øvrige familiemedlemmer ved at blive afhørt, mens de fortsat er til observation for forgiftning. Der er tale om en familie af anden etnisk oprindelse, oplyser politiet på pressemødet.

Ifølge myndighederne blev der slået alarm klokken 11.45. Da ambulance-personalet ankom til adressen i Haslev, fandt de en 15-årig med åndedrætsbesvær.

Kort efter stod det klart, at flere familiemedlemmer var ramt og der blev slået stor-alarm. Fire af børnene havde alvorlige symptomer på forgiftning og for to af dem var det nødvendigt med genoplivning på stedet, oplyser redningspersonale fra Region Sjælland.

Familiemedlemmerne blev i hast overført til hospitaler i Køge, Slagelse og Roskilde. Senere blev alle de forgiftede patienter samlet på Rigshospitalet.

Myndighederne kan endnu ikke oplyse noget om de øvrige familiemedlemmers tilstand, der alle fortsat er under observation for forgiftning.